Boller uden hvedemel – Let i hverdagen | glutenfri

Boller uden hvedemel
Boller uden hvedemel

Her er en opskrift på boller uden hvedemel, som jeg gerne vil dele med Jer. Det er nogle boller hvor jeg har to boller med i min madpakke på job hver dag. De er luftige, smager godt og er samtidig lette at lave. Husk på at mange små frø hjælper dig med fordøjelsen og bidrager med masser af sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Ingredienser til ca. 10 stk. boller uden hvedemel

25 g gær
4 1/2 dl lunken vand
2 spsk jomfru olivenolie
50 g frø af forskellig art (I supermarked kan du købe en blanding af forskellige typer frø, som hedder 5 korns blanding)
50 g mandelmel
120 g fuldkornsrismel
120 g boghvedemel
3 spsk FiberHusk
1 æg

Boller uden hvedemel laves således
Gæren røres ud i det lunkne vand. Derefter tilsættes olie, salt, frø, mandelmel, fuldkornsrismel, boghvedemel og FiberHusk.
Dejen røres sammen til en masse – og sættes derefter til hævning i ca. 30 minutter.  Du former bollerne og lader dem efterhæve i 20 minutter mere.
Pensl derefter boller med æg eller æggehviden og drys derefter igen femkornsfrø over bollerne. Derefter bages bollerne i 15 – 20 minutter til de er gyldne.
Til tillæg vil jeg skrive at det er nogle af de bedste boller jeg længe har smagt – og de er tilmed sunde og uden fedt. Så hermed god fornøjelse…..

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*