Dild godt for helbredet | Dild et spændende krydderi

Dild - det sunde krydderurt
Dild - det sunde krydderurt
Dild (anethum greveolens) er en urt med en levetid på ca. 1 år. Den er beslægtet med fennikel og persille. Planten kan blive omkring 1 M høj.Der er tale et krydderurt
som ofte er blevet anvendt som medicinplante. De friske blade anvendes i salater og særligt i fiskeretter som garniture eller ved syltning af agurker.Planten stammer
fra Centralasien og vokser vildt i Mellemøsten. Den er dog på nuværende tidspunkt mest anvendt i Nord og Centraleuropa. Bliver desuden ofte brugt sammen med laks eller andre retter hvor der er fisk inkluderet.

Vitaminer og mineraler i dild

Vitaminer: beta-Caroten (5982 mg), C  (70 mg), folat (116 mcg), indeholder B vitaminer – dog med undtagelse af B 12.

Mineraler: Calcium (230mg), kalium (647 mg), jern (5,5 mg)

Indholdet er per 100 g. netto.

Da dilden ofte ikke smager af ret meget – kan du få en masse næringsstoffer i din mad, uden at det påvirker smagen (og dermed kvaliteten af din mad)

Fordele ved at spise dild

a) Er godt for maven. Kan både fjerne luft og kan medvirke til at berolige fordøjelsen.
b) Er et rigtig godt middel imod forkølelse og influenza.
c) Det negative ved dild (og her skal man virkelig spise meget) er at dild kan hæmme optagelsen af calcium, magnesium og zink – fordi dild også indeholder oxalsyre.
d) Skulle efter sigende også have en god effekt imod mavesyre og kvalme.
e) Siges at være god til at stimulere den indre varme (og det er jo dejligt at blive varmet lidt op især om vinteren 🙂.

Her er et link hvor arla præsenterer madopskrifter hvor der er gjort brug af dild og andre spændende krydderier.

Desuden har samvirke en del opskrifter. Som det ses af opskrifterne kan dild bruges til rigtig mange spændende og varierende retter.

God fornøjelse også med opskrifterne 🙂

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*