Fuldkornsbrød | Nemt og lækkert

fuldkornsbrød
fuldkornsbrød




Selvom det er varmt udenfor kan brød være rigtig godt at spise. Brød kan bruges til suppe, et stykke brød i varmen eller andet. Jeg har fundet opskriften på et brød, som jeg synes smager rigtig godt og som er let at lave. Fuldkornsbrød er samtidig godt for maven, da det giver maven noget at arbejde med.


Ingredienser til fuldkornsbrød

25 g gær
3 dl vand
2 dl youhurt naturel 0,5 %
1 tsk salt
150 g 3 kornsblanding (eller anden form for kornblanding eller grahamsmel)
300 g hvedemel
Solsikkekerner eller andet til pynt

Opskrift

Gør gæren ud i de 3 dl lunkent vand.
Tilsæt efterfølgende youhurt, salt, kerner og 3-kornsblandingen. Rør blanding sammen og lad den trække i 20 til 30 minuetter.
Rør derefter hvedemelen i blandingen lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem
Sæt dejen til hævning nogle timer eller natten over. Gerne tildækket et hviskestykke eller andet.
Form derefter dejen til et brød og læg det til hævning til det er dobbelt størrelse.
Du kan efterfølgende putte lidt kernet på toppen af brøddet (gerne solsikke kerner).

Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter

Efterfølgende har du et dejligt og lækkert brød.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*