Forleden fik jeg for mit eget vedkommende årets første jordbær. Og jordbær smager jo som en drøm i himmelen.  Er der noget bedre end at sætte sig udendørs med jordbær med mælk på og noget sukker (Det med sukkeret synes jeg nu hører sig til).

Samtidig med at jordbær smager godt har de jo den fordel at de er sunde. Jeg har lavet en liste med 5 gode grunde til at spise jordbær. Håber listen kan inspirerer dig til at spise nogle flere jordbær her til sommer, for der er virkelig mange fordele ved jordbær og samtidig er de jo så lette at tilberede.

Jordbær og 5 gode grunde

  1. Jordbær indeholder som de fleste sikkert godt ved et højt niveau af C-vitamin. En mindre håndfuld jordbær er nok til at dække dit daglige behov for c-vitamin. Ifølge bogen Bær af Maren Korsgaard er  indholdet af C-vitamin 76 mg pr. 100 g jordbær.
  2. Der er samtidig få kalorier i jordbær. Så det er jo en spise, hvor du virkelig kan spise rigtig meget uden at du tager på i vægt. Herligt ikke?
  3. Der er desuden forskning som tyder på at jordbær kan have en forebyggende effekt på kræft. Så spis endelig løs af jordbær.
  4. Jordbær indeholder samtidig meget lidt frugtsukker, så der kan godt spises mange jordbær – uden at vi skal bekymre os for at få for meget energi (Noget som jo eksempelvis sker hvis vi spiser for meget sukker eller slik).
  5. Jordbær har desuden et meget højt indhold af antioxidanter. I følge bogen Bær af Maren Korsgaard er indholdet af antioxidanter på 2,17 mmol pr 100 g jordbær.

Alt i alt kan det vel siges at jordbær bare er en fantastisk dejlig spise og bærrene kan jo bruges til alt muligt. Eksempelvis er de jo gode til kompot, syltetøj, smoothies, jordbærgrød, is, marmelade. Skal det endelig være – så pynter de jo også godt på kager.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser