Jordbærkage med marcipanbund | Gammeldags jordbærkage

Jordbærkage med marcipanbund
Jordbærkage med marcipanbund
Den danske sommer er over os med solskin, varme og glæde. Skal du hygge sammen med andre er det ofte et oplagt valg at lave en jordbærkage med marcipanbund. Den er let at lave og smager fantastisk. Jeg kan virkelig anbefale denne opskift - for den er super let at lave.

Jordbærkage med marcipanbund til ca 8 personer

Marcipanbund:

125 gram sukker
2 æg
125 gram marcipan
100 gram mel
½ tsk bagepulver

Overtræk:

100 gram mørk chokolade

Creme:

½ pose lagkagecreme (Jeg valgte lagkagecreme, da det var det som jeg lige havde i skabet - vaniliecreme kan også bruges).
2½ dl mælk
1½ dl piskefløde

Pynt:

ca. 400 gram jordbær

jordbærkage

Fremgangsmåde

Marcipanbund

Æg og sukker piskes til en masse. 
Mel og bagepulver røres i. 
Marcipanen rives og puttes i til sidst.
Bunden bages ca. 15 min. ved 175 ° i en springform (25 cm i diameter)

Overtræk

Den mørke chokolade smeltes via vandbad og smøres på den afkølede bund.

Creme

Mælken og den halve pose lagkagecream eller vaniliecream piskes sammen.
Piskefløde piskes i en anden skål, og vendes til sidst sammen med lagkagecreme eller vanillecremn. Cremen lægges herefter på tærten, når chokoladen er stivnet.

Pynt

Tærten pyntes med ca. 400 g friske jordbær, som er skåret halvt over.

Dette giver en dejlig og lækker Jordbærkage med marcipanbund , dog skal du lige være opmærksom på at marcipanbunden ikke bliver alt for tyk, da det jordbærkagen ellers kan blive lidt sej at have med at gøre (tung i maven).

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*