Karry – det lækre krydderi

karry
karry

Karry er et typisk blandingsprodukt med omkring 10 – 20 krydderier. Ofte stammer den gule farve fra gurkemeje. Andre ingredienser i karry er oftest bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, safran, kardemomme. Karry er et krydderi som især er kendt fra Indien og Pakistan, hvor karry ofte indgår i madtilberedelsen. I Indien er karry så almindeligt at mange familier har deres egen karry, som et varetegn på familien. Dvs hver familie har deres egen tradition for hvordan de blander karryen.

Da krydderiet hovedsageligt består af gurkemeje, er der ifølge oplysninger fra tidsskriftet Ingeniøren meget der tyder på, at stoffet kan modvirke vækst i kræftcellerne. Gurkemeje også kaldet curcumin er også kendt for at minimere forbrændingsskader på huden, hos patienter, der modtager strålebehandling imod kræft.

Krydderiet indeholder som skrevet også Bukkehornsfrø, som har været brugt i Mellemøsten og Indien til behandling af eksempelvis sukkersyge. Ifølge Helse Nyt virker bukkehornsfrø let nedsættende på kolesteroltallet, formentlig pga fiberindholdet og virker stabiliserende på blodsukkeret.

Der findes mange lækre opskrifter med karry, og vi kender vel alle sammen boller i karry, kylling i karry, karrykål, karrysild mv. Samvirke har på deres hjemmeside givet et bud på 50 opskrifteropskrifter med karry. Min favorit blog valdemarsro har også en lækkeropskriftpå boller i karry.

href=”https://www.femina.dk/soendag/sundhed/kost-og-helbred/karry-hjaelper-de-smaa-graa”>Ugebladet søndag bringer en artikel om hvordan karry kan være med til at hjælpe på hukommelsen og derved være medvirkende til at du kan undgå at få Alzheimers: Godt nyt for karry-elskere – spis løs og undgå Alzheimers.
href=”https://www.femina.dk/soendag/sundhed/kost-og-helbred/karry-hjaelper-de-smaa-graa”>
Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*