Naturlig Inspiration

En blog om at leve naturligt og sundt

Kategori: krydderi

Estragon – godt for hud og hår

 

estragon

Estragon er en urteagtig plante, som ofte bruges som krydderurt. Krydderiet består af blade og unge skud fra planten og indgår bl.a. i “Fine herbes” og “Bouguet garni” og bruges i bearnaise sauce og sauce tartare. I det franske køkken bruges Estragon ofte i forbindelse med tilberedelse af kanin.

Læs resten

Korianter – det duftende krydderi der er så sundt

240_F_51966620_b6PL5gF3OxyBTM6L9QVcF9Ewcc2rksWB (1)

Korianter er noget af det mest lækre. Over hele verden er korianter, hvis latinske navn er Coriandrum satirum kendt for sin gode smag til maden. Du kan godt spise hele planten, men som regel vil det være bladene som bruges, da de har den kraftigste smag.

Korianter indeholder magne forskellige vitaminer såsom A, B, C, E og K vitaminer. Desuden er planten indholdsrig på mineraler såsom kalium og jern.

Læs resten

Boganmeldelse af bogen Smuk uden kniv

Boganmeldelse af bogen Smuk uden kniv

Bogen Smuk uden kniv omhandler træning, kost og motivation.  Så har du ligesom jeg lyst til også at få motion ind i din hverdag, så er denne bog en rigtig god motivationskilde. Der er øvelser for ben, overkrop, hele kroppen mv. for både begyndere, øvede og eliten. Samtidig indeholder bogen også et afsnit omkring træning, så din viden omkring hvorfor og hvordan du træner bliver større og bedre. Der er samtidig et afsnit omkring kost og hvad der anbefales du spiser – såsom grøntsager, frugter, bælgfrugter og krydderurter.

Læs resten

Rosmarin – Et krydderi med fantastiske egenskaber

Rosmarin (Rosmarinus Offinalis) vokser vildt i Nordafrika, Mellemøsten og Sydeuropa.

Rosmarin har som mange andre krydderier egenskaber, egenskaber som har en helbredende effekt.

Læs resten

Timian – Det duftende krydderi som er godt for halsen

Timian er rigtig dejlig krydderurt, som er kendt af mange. Krydderiet dufter skønt og er yderst velegnet til at have stående i enten køkkenvinduet, altankassen eller i haven.

I naturen vokser krydderiet på velegnede steder med masser af sol i enten Europa eller i Asien. Læs resten

Oregano – Pizzakrydderiet eller så meget andet

Oregano

– er en urteagtig plante, men en busket vækst. De tørrede blade bruges under navnet Oregano som krydderurt ofte betegnet Pizza krydderi.

Læs resten

Chili – det stærke krydderi

Chilien er et af de stærkeste krydderier og giver ofte den som spiser det sved på panden. Chili frugterne kommer fra planteslægten Capsium, der hører ind under natskyggefamilien.

Læs resten

Karry – Smager bare godt

karry

Karry er et typisk blandingsprodukt med omkring 10 – 20 krydderier. Ofte stammer den gule farve fra gurkemeje. Andre ingredienser i karry er oftest bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, safran, kardemomme.

Da krydderiet hovedsageligt består af gurkemeje, er der ifølge oplysninger fra tidsskriftet Ingeniøren meget der tyder på, at stoffet kan modvirke vækst i kræftcellerne. Læs resten

Hvidløg – Et godt supplement

hvidloeg

Hvidløg

Dette er et af verdens ældste krydderier og samtidig et af de mest sunde. Hvidløg hedder på Latin Allium Sativum og tilhører løg familien sammen med løg, skalottenløg, purløg og porrer.

Hvidløg har mange positive effekter. Et af de mest benyttede egenskaber er dets formodede virkning imod forhøjet blodtryk. Alle kliniske undersøgelser viser næsten sammenstemmende, at løget indeholder ting, der er med til at forhindre sammenklumpning af blodet – Eric Block, State University of New York i Albani.

Læs resten

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.