Mørk chokolade – I Love it | Chokolade

mørk Chokolade
mørk Chokolade

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Chokolade

Mørk chokolade smager jo bare godt. Og skal du virkelig guffe chokolade, så er det en rigtig god ide at få fat i den mørke.

Hvordan laves mørk chokolade

Mørk chokolade består hovedsageligt af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Chookoladen udvindes af kakaobønner. Kakaobønnerne er de modne og tørrede frø fra kakaotræet (Theobroma cacao). Disse bønner høstes af kakaoopdrættere, når bønnerne er ca. 5 – 6 måneder gamle. Bælgerne åbnes (ligesom med ærter) og bønnerne tages ud. Herefter bliver bønnerne lagt i kurve, hvor de ligger nogle dage. Når bønnerne er tørre fjernes frugtkødet. Herefter er det at kakaobønnerne bliver sendt videre til producenterne.

mørk chokolate

Kakaomasse og kakaosmør

Herefter laves kakaomasse og kakaosmør. De tørrede kakaobønner ristes og findeles – for derefter igen at blive kværnet til en flydende masse, som populært sagt kaldes chokoladelikør.
Denne chokoladelikør består af 50% kakaomasse og 50% kakaosmør.

Når den fede kakaosmør presse ud af likøren giver det en ren masse – som kan bruges som kakaopulver.

Hvad er mørk chokolade?

På indpakningen af mørk chokolade er der ofte et procenttal Dette tal angiver hvor meget kakaoindhold der er i den samlede pakke. Kakaoindholdet består somsagt af kakaosmør plus kakaomasse. Kakaomassen er den sunde del og kakaosmør er den usunde.

Den lyse chokolade har også en kakaomasse, men er tilsat en stor mængde sukker og nogle gange mælk og fløde. Det er derfor den lyse er meget mere usund og fedende.

Fakta og egenskaber ved mørk chokolade

  • Det antages at chokoladen pga de forskellige phenylforbindelser kan øge frigivelse af endofiner og serotominer – hvilket giver en større velvære hos den som spiser chokoladen.
  • Kan være en medvirkende årsag til hovedpine grundet de stimulanser som findes i chokoladen. Især hvis der er tale om lys chokolade.
  • Siges at have en god virkning imod hjertekar sygdomme pga chokoladens indhold af fedtsyrer, arginin og kobber.

Hvad andet kan man skrive end: Mørk chokolade – I Love it

Af mineraler indeholder chokolade: Jern, magnesium og kobber.





Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*