Pandekager med basilikum

Jeg elsker Pandekager – og er fuldstændig faldet for disse pandekager som er både sunde, lækre og lette at lave.  Pandekagerne indeholder et højt indhold af fibre og protein – hvilket giver din krop noget godt at arbejde med. Du kan også vælge at bruge spinat eller at blande spinat og basilikum.  Begge dele giver dine pandekager et yderst sundt og nærende indhold.

Disse pandekager som er på billedet er lavet som følgende:

Pandekager med Basilikum

70 g frisk Basilikum
2 dl skummetmælk
3 Økologiske æg
1 tsk salt
1 spsk fiberHusk
1 tsk peber
100 g fuldkornsrismel
2 tsk bagepulver
1 lille tsk timian
1 chili som er hakket

Sådan laves Pandekagen
Basilikum bladene skyldes grundigt med vand
Hak derefter bladene i så små stykker som muligt.
Pisk æg, basilikum og mælk sammen til en flydende masse.
Tilsæt de andre ingredienser: Rismel, bagepulver, fiberHusk, bagepulver, salt, peber, chili, timian.

Derefter skal dejen hvile i 5- 10 minutter, så fiberhusken kan virke og gøre dejen tykkere, da den suger væsken væk.
Fordel derefter dejen på panden, således at pandekagerne bliver lige store. Vær opmærksom på at pandekagerne ikke bliver for tykke.
Steg pandekagerne på panden i olie ved relativ høj varme.

Servering
Du kan spise Pandekagerne som de er – er du kan: servere dem med hakket oksekød med krydderier og løg, noget frisk salat evt. med avocado, revet ost mv.

Jeg tager ofte selv en pandekage med i madpakken – det er en sund og let måde at få en hurtig frokost på. Det er samtidig en frokost, hvor du kan lave 6 – 8 pandekager en søndag aften, hvorefter du så har froskot til resten af ugen.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser