Pandekager – lækre og sprøde | Pandekager tilsat vanilie

Pandekager - lækre og sprøde
Selv her i sommervarmen kan det være lækkert med pandekager. Jeg har valgt at lave nogle pandekager som er enkelte at lave, men som samtidig også smager godt. Pandekagens historie går langt tilbage - måske endda helt tilbage til 1400 - tallet. Nogle steder står der skrevet at det var en fattig bondekone som fik uventede gæster der fandt på at lave pandekagen fremfor at servere brød, andre steder står der skrevet at pandekager var en ret der blev spist op til fasten, da forrådkammeret på dette tidspunkt af året var ved at være tømt.

Opskrift på pandekager – lækre og sprøde:

Ingredienser:
4 Æg
150 gram Hvedemel
25 gram Smør
3 dl. Sødmælk
1 knsp. Salt
1 spsk. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
Smør til stegning

Æg og mel piskes eller røres sammen. I massen tilsættes det smeltede smør – derefter tilsættes mælk og pandekagedejen smages til med salt, sukker og vanille (vanillien giver pandekagen en rigtig god smag.)
Efterfølgende bages pandekagerne lysebrude på en pande med smør. Dette er en opskrift til 4 personer og opskrifter vil give ca. 8-10 pandekager. Pandekagerne kan serveres med sukker, syltetøj, is eller flødeskum.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*