Radiser et godt pift til salaten | Radiser er en grønstsag

Radiser
Radiser
Radiser er i familie med kornflomsten. Radisen menes at stamme fra Kina, og kom først til Danmark i 1600 tallet. Den blev dog først almindelig anvendt i 1800 tallet.

Radiser er en sund spise og yderst velegnet til salater – kort sagt er de et godt pift til salaten. De har en intens smag og ofte giver de lige det ekstra til din salat. De kommer i forskellige farver – hvide, røde, lilla, sorte og grønne. Det er dog den røde som er mest kendt i Danmark.

Det skal dog lige tilføjes at det er vitigt at spise grøntsagen med måde. da svovlforbindelsen i radiser binder jod, så jod ikke optages i skjoldbruskirtelen. Dette vil på den lange bane kunne give problemer med optagelsen af næringsstoffer i kroppen. Dog skal du virkelig spise mange før det bliver et problem.
Se link

Gode egenskaber ved radiser

a) De er vandrivende
Radiser er vandrivende så lider du af urinvejsinfektioner kan de afhjælpe problemet. Dette fordi radiser naturligt øger produktionen af urin.
b) Gode for fordøjelsen
Radiser er hovedsalige basiske og består mest af vand, fibre og andre næringsstoffer, som alle er med til at give en bedre fordøjelse.
c) Styrker immunforsvaret
Grundet det store indhold af c vitaminer er radiser en rigtig god spise for dit immunforsvar.
d) Gode for blodsukkeret
Pga af den lave glycæmiske værdi er radiser gode, idet de medvirker til at hæve blodsukkeret langsomt. Det gør så at din trang til sukker og andre søde sager bliver mindre.

Det siges at radiser er gode for huden – og at radise vand(kogende) hjælper til at opretholde en naturlig fugtbalance i huden. Om det er rigtigt vil jeg lade stå usagt, da jeg aldrig har gjort brug af kogende radisevand.

Det er samtidig vigtigt at få med at radiser ikke bør spiser af folk med maveproblemer eller mavekatar.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*