IMG_1465 (2)

Har du lyst til her i varmen at få noget lækkert, luftigt og sundt. Så kan rødgrød være svaret. Det er noget at det nemmeste du kan lave, og kræver ingen forberedelser. Det er samtidig sundt og lægger en godt bund i maven.

Opskriften er som følgende – og jeg vil virkelig anbefale dig at prøve, hvis du ikke har laver rødgrød før.

Opskriften 

125 g Solbær (2 dl)

125 g Blåbær (2dl)

125 g Hindbær (2 dl)

125 g Jordbær (2 dl)

Du kan også bruge ribs eller andre bær. Fordelingen af bær kan også være anderledes end beskrevet.

6 dl vand

85 g sukker (ca. 1 dl)

3 spsk kartoffelmel

5 spsk vand

Fremgangsmåde

Rens bærrene. Bring vandet i kog – sammen med de rensede bær i ca. 2 min.

Sig derefter saften igennem en sigte. Bring derefter saften i kog og kom sukkeret i saften. Tag gryden af varmen (Derefter må den ikke komme i kog igen).

Kartoffelmel og de 5 spsk vand røres grundig sammen – og denne jævning røres i gryden.

Smag grøden til. Hæld derefter rødgrøden i en skål. Stil den derefter i køleskabet.

Servering

Du kan servere rødgrøden med enten mælk, fløde eller en let creme fraiche.

IMG_1435 (2)


Til andre sider

Alt muligt andet
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser