Salt – Vi får alt for meget

Salt - Vi får alt for meget
Salt - Vi får alt for meget

Salt er et af de næringsstoffer som vi mennesker skal have. Desværre får vi i vores moderne verden alt for meget Dette skyldes at salt ofte bruges i konserveringen af vores fødevarer og mange bruger alt for meget i deres mad. Salt består af 40% natrium og 60% klorid. Det gode ved salt er at vores krop har brug for natrium. Desuden har både hjertet og musklerne brug for salt for at kunne fungere.
Dog kan et overdrevet forbrug øge udskillelsen af calcium og derved give knogleskørhed.

Det er også vigtigt at være opmærksom på hvor meget du indtager – fordi overdrevent indtag kan give:
1) Forhøjet blodtryk
2) Hjertekar sygsomme
3) Blodpropper
4) Mavekræft

Så et godt råd er at være opmærksom på hvor meget du indtager og om noget af saltet ikke kan undværes. Mange krydderier kan give en god smag i maden, så du kan undvære saltet.

Miljø og fødevareministeriet udgivet følgende pjece: Spis mad med mindre salt

Miljø og fødevarestyrelsen har udgivet følgende vejledning: Vejledende reduktionsmål for salt i fødevarer – saltlisten 

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*