Vil du gerne vide noget om chili – så er dette bogen for dig.

Beskrivelse
Bogen beskriver udførligt om chilien fra A -Z. Der er beskrivelser af dyrkningen af chilien, de forskellige chilisorter – hvad for nogle er stærke og hvilke er ikke? Der er en beskrivelse af hvilke næringsstoffer chilien indeholder, hvilke vitaminer chilien der er i en chili og hvad der er af aroma stoffer.

Desuden rummer bogen en vejledning i “styrken” af chilien – hvor kommer styrken fra, hvad er formålet med styrken, mild, stærk eller direkte ubehageligt – og hvordan finder du ud af hvad du skal bruge?

Der er en vejledning omkring chili i mad – hvordan vurderer du styrken af krydderiet i din mad?

Der er et afsnit omkring opbevaring af chili – hvad gør du for at chilien holder længst muligt og hvad gør du for at opbevare chilien frisk.

Endelig er der til sidst i bogen opskrifter på mad som indeholder chili – Hvordan laver du en god mad, som er tilpas stærk, men ikke for stærk?

Min vurdering
En rigtig dejlig bog hvis du gerne vil gå på opdagelse i chiliens verden…. Bogen giver dig god inspiration til at leve livet på en sundere måde og selvfølgelig til at gøre brug af den dejlige plante chilien nu engang er.

Forfatter
Lene Tvedegaard som har skrevet bogen er uddannet agronom og er samtidig ejer af Gartneri Toftegaard, som hvert år sælger tusindvis af chiliplanter. Du kan se mere omkring forfatteren på hendes hjemmeside www.gartneri-toftegaard.dk

Alt i alt
En virkelig god bog, som på fremragende vis beskriver chilien og dens muligheder.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser