spinat

Jeg Elsker spinat, det ved sikkert alle der har læst med på denne blog. Ud over fordelen ved at grøntsagen smager godt, så er det også en sund spise. Grøntsagen kan bl.a. med fordel bruges i supper eller i salater.

Spinat er en grøntsag som er kendt for dens spiselige grønne blade. af beslægtede arter kan nævnes bl.a. rødbede og sukkerroe. Grøntsagen kommer oprindeligt fra Sydvestasien.

Når du har med spinatblade at gøre, skal du huske at vaske dem godt, da der ofte er jord og sand mellem blade og stilke.

Denne tekst er hvid på grøn baggrund

4 gode grunde til at spise grøntsagen

1. Jern
Spinat er rig på Jern. Jern spiller en central rolle i produktionen af røde bloglegemer, der hjælper med at transportere ilt rundt i kroppen

2. Forebygger kræft
Forskning viser, at grøntsagen har stoffer i sig som forebygger visse former af kræft. Egenskaber der eksempelvis har vist sig gode til at begrænse væksten af kræftsvulster. Desuden har spinat vist sig effektiv til at yde beskyttelse imod prostatakræft.

3. Godt for synet
Spinat indeholder stoffet Lutein, som er med til at absorbere den skadelige UV-stråling. Grøntsagen er desuden en god spise for at forebygge grå stær.

4. Sunde knogler
Grøntsagen er rig på Vitamin K, som er afgørende for at opretholde sunde knogler.

Held og lykke med at spise denne dejlig grøntsag, som virkelig er rig på vitaminer. Ifølge bogen Mad er din medicin af Jean Carper, skal du dog passe på med ikke alt for meget spinat (i store mængder). For spinat er en oxalatholdig fødevare, hvor man ved indtag kan opleve en stigning i urinens indhold af oxalat, som i forbindelse med kalcium kan danne nyresten. Så alt er godt med måde 🙂

Kilde BBC Goodfood

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser