Tomatsuppe

Om vinteren er det ofte rigtig dejligt at få noget varm suppe. Her er en opskrift på en suppe som er både let at lave, sund og som smager godt. Suppen kan laves på under en time og smager rigtig godt med brød til. Den kræver ikke de store forberedelser. Den er både fyldig og lækker.

Tomatsuppe med friske tomater, gulerødder og løg
Ingredienser
2 spsk olivenolie
2 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
12 friske tomater eller 3 dåser tomater
1 liter hønse bouillon
Tørret eller frisk basilikum
2 dl fløde
salt og peber

Det første du gør er at varme olien i en stor gryde. Løg og gulerødder hakkes i små stykker og svitses i gryden. Derefter tilsættes hvidløg i gryden. Og der røres godt rundt. Tomaterne skæres ud i stykker så meget som det er muligt og puttes i gryden. Kort efter tilsættes hønsebouillonen.

Sæt basilikum og timian i gryden, skrue ned for varmen og lad suppen simre i ca. 1/2 time.

Derefter blendes suppen til en ensartet masse og der hældes fløde i.

Der kan også tilsættes pasta til suppen for at give den lidt fylde.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser