Avocado sundt og fyldt med vitaminer

Advokado sundt og fyldt med vitaminer
Advokado sundt og fyldt med vitaminer

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Avocado sundt og fyldt med vitaminer

Avocado er en pæreformet stenfrugt med et kugleformet frø (eller sten om man vil). Avocadoen smager fantastisk og er indenfor det sidste årti blevet voldsomt populært. Avocadoen er smækfyldt med vitaminer og derfor super sunde.
  • Det største problem for avocadoen er dens popularitet. Mange steder hvor der dyrkes avocadoer bliver skovene ryddet for at få plads til avocado træet. Mexico er et skræmmende eksempel på dette. 36% af verdens avocadoer dyrkes i Mexico og pga den store efterspørgsel er prisen på avocadoer gået væsentligt op. Dette gør det attraktivt at plante avocadotræet. Mange fyrre og grantræer bliver fældet både lovligt og ulovligt. Klimamæssig er det en katastrofe. Den vilde skov med diversitet i plante og dyreliv forsvinder.
  • Samtidig kræver avocado træer enorme mængder vand, Noget der ikke er godt for Mexico, som netop er et land med knappe vandressourcer.

advokado

Avocado sundt og fyldt med vitaminer

  • Ser man bort fra de klimamæssige omkostninger ved dyrkningen af avocadoen (og det skal man selvfølgelig ikke), så er avocadoen en fantastisk frugt. Frugten er fyldt med vitaminer (især B, E og K vitamin) og meget rig på umættede fedtsyrer.
  • Disse umættede fedtsyrer er dog rigtig gode for dig og din krop. Undersøgelser viser at der kan være en god ide at spise avocado til et af dine måltider, da avocadoer har en virkelig mættede virkning. Ifølge disse undersøgelser viste det sig at dem som spiste en halv avocado sammen med et måltid mad, havde mindre trang til søde sager efterfølgende.
  • Pga det høje indhold af kalium har avocadoen en blodtrykssænkende effekt. Desuden er kalium med til at regulere væskebalancen.
  • Avocadoen er desuden en frugt som også kan være med til at afbalancere kolesteroltallet ved at neutralisere skadeligt fedt.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*