Advokado er super sundt og fyldt med vitaminer

Advokado er super sundt og fyldt med vitaminer
Advokado er super sundt og fyldt med vitaminer
Advokado er en pæreformet stenfrugt med et kugleformet frø (eller sten om man vil). Advokadoen smager fantastisk og er indenfor det sidste årti blevet voldsomt populært. Advokadoen er smækfyldt med vitaminer og derfor super sunde.

Det største problem for advokadoen er dens popularitet. Mange steder hvor der dyrkes advokadoer bliver skovene ryddet for at få plads til advokado træet. Mexico er et skræmmende eksempel på dette. 36% af verdens advokadoer dyrkes i Mexico og pga den store efterspørgsel er prisen på advokadoer gået væsenligt op. Dette gør det attraktivt at plante advokadotræet. Mange fyrre og grantræer bliver fældet både lovligt og ulovligt. Klimamæssigt er det en katastrofe. Den vilde skov med diversistet i plante og dyreliv forsvinder.

Samtidig kræver advokado træer enorme mængder vand, Noget der ikke er godt for Mexico, som netop er et land med knappe vandressourcer.

Advokado er super sundt og fyldt med vitaminer

Ser man bort fra de klimamæssige omkostninger ved dyrkningen af advokadoen (og det skal man selvfølgelig ikke), så er advokadoen en fantastisk frugt. Frugten er fyldt med vitaminer (især B, E og K vitamin) og meget rig på umættede fedtsyrer.

Disse umættede fedtsyrer er dog rigtig gode for dig og din krop. Undersøgelser viser at der kan være en god ide at spise advokado til et af dine måltider, da advokadoer har en virkelig mættede virkning. Ifølge disse undersøgelser viste det sig at dem som spiste en halv advokado sammen med et måltid mad, havde mindre trang til søde sager efterfølgende.

Pga det høje indhold af kalium har advokadoen en blodtrykssænkende effekt. Desuden er kalium med til at regulere væskebalancen.

Advokadoen er desuden en frugt som også kan være med til at afbalancere kolesteroltallet ved at neutralisere skadeligt fedt.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*