Æbler – for din sundheds skyld | Æbler en rig kilde til vitaminer

Æbler - for din sundheds skyld
Æbler - for din sundheds skyld

Æbler – for din sundheds skyld

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Æbler er er noget af det mest lette at få fat på, De koster stort set ingenting og findes over alt i den danske natur.  Æbler har et højt indhold af Pektin, som er et opløseligt kostfibre, der kan være med til at sænke kolesteroltallet. Ifølge bogen Mad er din medicin af Jean Carper lavede en gruppe franske forskere et forsøg hvor en gruppe middelaldrende mænd og kvinder spiste 2-3 æbler hver dag. 80 % af dem fik sænket deres kolesteroltal. Æblet viste sig dog at have største effekt på kvinder. En kvinde fik sænket sit kolesteroltal med 30 %. Hvorfor effekten var størst hos kvinder vides ikke.

Pektin øger samtidig mængden af gode tarmbakterier, som holder din fordøjelse på plads.

Æbler og vitaminer

  • Æbler er desuden en rig kilde til C-, E-, B1, B2 og B6  vitaminer, som alle hjælper dit immunforsvar og desuden har frugten et rigtigt indhold af mineraler såsom Kalium, Jod og Zink. Alle sammen vigtige mineraler for stofskiftet, nervesystemet og musklerne.
  • Foruden at være godt for kolesteroltallet har æbler også en effekt på astma patienter. Frugten er med til at holde lungerne stærke.
  • Æbler er samtidig med til at give hvidere og flottere tænder. Æblet hjælper med at stimulere spytproduktionen, som igen hjælper med at dræbe dine mundbakterier. Dog er det vigtigt at huske på at æbler ikke kan erstatte en god gammeldags gang tandbørstning.
  • Hver æble indeholder 4 g fibre. Hvilket faktisk kan være med til at give dig en god mæthedsfølelse. Dette kan i sidste ende være med til at give dig et vægttab.

Æbler

Æbler – for din sundheds skyld

  • Ifølge DR.dk   kan æbler også være med til at nedsætte risikoen for forskellige sygdomme som diabetis, forskellige kræftlidelser, nogle neurologiske sygdomme såsom Altheimers, Parkinsons, synsnedsættelser, lungelidelser mv.
  • Det er dog ikke alle effekter som er ligegodt dokumenteret.
  • Men selv om det ikke er alle effekter som er ligegodt dokumenteret, kan du jo altid nyde et æble alligevel. Og et er sikkert sundt er det. Jeg stiller ofte en skål med æbler frem på mit bord til glæde for både mig selv og gæster. Det er ofte en lækker snack – enten som hele stykker eller skåret i skiver. Så æbler – for din sundheds skyld.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*