Agurk og sundhed | 5 grunde til at spise agurk

Agurk meget andet end vand
Agurk meget andet end vand

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Agurk og sundhed

De fleste mennesker spiser jævnligt agurk. Agurken tilhører samme familie som vandmelonen og græskaret. Agurken er en frugt som består af 90 – 95 % vand. Men samtidig består agurken også af gode mineraler og vitaminer som kalium, B Vitaminer, K Vitaminer, kobber, C vitaminer og magnesium. Alle sammen vitaminer og mineraler som gør kosten sund og næringsrig.

5 grunde til at spise agurk

  • Agurken hjælper med at kontrollere sult, da det høje vandindhold virker mættende. Så hvis du gerne vil tabe dig, så spis en agurk istedet for slik.
  • Agurken sænker blodtrykket pga dens høje værdi af kalium.
  • Godt for kolesteroltallet.
  • Agurken er desuden antibakteriel, hvilket gør at agurken virker godt imod dårlig ånde.
  •  Agurken virker godt imod tømmermænd. Så har du haft en god aften i byen, så er det en ide at spise at spise noget agurk før du går i seng. B Vitaminerne hjælper nemlig imod tømmermænd og hovedpine.
  • Så konklusionen må være at jeg som troede at agurk bare var en omgang vand må revidere min opfattelse. Agurken er så meget andet end bare vand. Der er masser af sundhed i en agurk.

agurker

Agurk og sundhed

Agurken kan også bruges i juice, salater som snack eller oven på noet pålæg i din madpakken. Eller du kan spise agurken som den er 🙂 Agurken indeholder trods alle en masse gode ting som er godt for dig og sin krop. Det er samtidig en god ting at agurk mætter (Det er vandet som har en mættende effekt) og du kan spise så mange agurker som du vil uden du behøves at tænke på om du får for mange kalorier. og det er jo en dejlig ting – igen især hvis du gerne vil tabe dig.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*