
Asiatiske frikadeller.
Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk
Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk
se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk
- Har du lyst til nogle virkelig lækre frikadeller som er lidt anderledes end hvad du plejer at lave, så er asiatiske frikadeller et godt bud på nogle velsmagende frikadeller. Frikadellerne smager så godt at jeg virkelige gerne vil anbefale dig at begive dig ud i at få lavet frikadellerne. Du kan også fryse dem efterfølgende, og derved have frikadeller til din pålæg de næste par dage. Eller hvis du en dag er træt og har brug for noget lækkert til aften. Igen jeg vil virkelige opfordre dig til at lave disse lækre frikadeller.
Antal 4 personer: 500 g hakket oksekød 2 fed hvidløg 3 forårsløg Lidt frisk ingefær Saften af en usprøjtet limefrugt 1 æg 1 Spsk sojasauce 1 Spsk fiskesauce 1 tsk Sambal Oelek 1 1/2 dl sesamfrø Lidt olie til stegning
Asiatiske frikadeller tilberedes således:
- Tag kødet og put det i en skål. Hvidløgene hakkes eller presses sammen med oksekødet. riv ingefæren og kom den ned i sammenblandingen. Pres saften ud af limefrugten og igen kommes saften i sammenblandingen. Bland sammenblandingen godt sammen.
- Rør det hele sammen med æg, soyapauce, fiskesauce og samlek olien. Stil sammenblandingen på køl i 1/2 time.
- Efterfølgende formes farsen til frikadeller. Hæld 1 1/2 dl sesamfrø i en skål og rul frikadellerne i frøene. Sørg for at frøene bliver blandet godt sammen med farsen.
- Steg frikadellerne i olie på en pande.
- De skal steges på panden indtil de er gennemstegte og gyldne i farven.
Du kan bruge frikadellerne til en god frokost, have dem med til madpakken, eller sammen med en god salat. Der er tale om frikadeller med et lidt anderledes twist, men de er nogle af de bedste frikadeller jeg har smagt. Jeg tænker frikadellerne kan bruges til hver en årstid og hver en anledning.
Til andre sider
Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet
Leave a Reply