Bakken om vinteren

Bakken om vinteren

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Om vinteren kan det også være dejligt med en tur på Bakken. Der er selvfølgelig ikke noget åbent. Der er ingen tur i rutsjebanen. Men der er noget andet. En dejlig form for stilhed. En masse spændende huse at kigge på. Små detaljer at kigge på her og der. Et sted hvor man i vinterhalvåret kan gå i sin egen verden og alligevel se en masse interessant.

Bakken om vinteren

Bakkens historie går helt tilbage til 1583, hvor stedet var markedsplads ved den kongelige dyrehave. Dette gør Bakken til verdens ældste eksisterende forlystelsespark. Bakken er beliggende ved Dyrehaven ved Klampenborg. Klampenborg ligger ca. 10 km nord for København. Der er let at komme til med offentligt transport. Dyrehavsbakken har ca. 32 forlystelser og er også udstyret med en friluftsscene, hvor der ofte er underholdning for børn, musikalsk underholdning mv.

Bakken om vinteren

Igennem århundrede har Dyrehavsbakken været et yndet udflugtsmål for københavnere. Om sommeren har der været gøglere som har slået deres telte op på markedspladser omkring Kirsten Piils kilde (som også var en del af attraktionen ved dengang at besøge Dyrehaven – nogle troede kilde havde helbredende kræfter). I 1800 tallet bragte den engelske artistfamilie Price Pjerrot figuren med sig. Pjerrot blev hurtigt stedet varemærke og i dag er der ingen som ikke forbinder Pjerrot med Bakken.

I begyndelsen af 1900 tallet fik man lavet faste bygningen og teltene forsvandt. Cirkusrevyen er i dag de eneste, som faktisk har et telt.

I 2018 åbnede Dyrehavsbakken for første gang nogensinde i efterårsferien og juleperioden.

Når Bakken åbner er der tradition for at det er motorcykler som åbnet stedet. De kører de kortege fra Nørrebro til Klampenborg. Alt i alt regner man med der er 5 -7000 motorcykler med i optoget i dag.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

1 Kommentar

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*