Besøg i den lokale mose | Naturen

Besøg i den lokale mose
Besøg i den lokale mose

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Besøg i den lokale mose

Er der noget bedre end at gå en tur ved den lokale mose. Nyde aftenstemningen og det gode vejr. Jeg har taget nogle få billeder som jeg lægger på bloggen, blot for at dem som læser også kan nyde de skønne svaner.

IMG_1511 (2)

Den danske natur

Den danske natur er fantastisk især når den viser sig fra sin smukkeste side. Jeg elsker virkelig at gå en tur rundt om mosen, gå i mine egne tanker og tænke over livet. Se alle dyrene som har deres liv omkring mosen. Se mosen udfolde sig på den skønneste måde. Er der noget mere livsberigende end at se et svanepar svømme rundt med deres ællinger.

IMG_1534 (2)

Tanker i naturen

Turen er vel 1 – 2 km lang hvis man går hele vejen rundt – dette er inkl. nogle boldbaner som ligger i forlængelse af mosen. Normalt kan jeg godt lide at gå rigtig langt – gerne 10 – 15 km, men ofte er tiden ikke til det. Jeg går gerne Bagsværd sø rundt, men en aften som i aften tja så nøjes jeg med en mindre tur på nogle km. Som alle andre mennesker lider jeg vel af det begreb “aldrig at have tid nok” til alle de ting jeg gerne vil.

Tit går mine tanker på – hvis jeg nu ikke skulle på arbejde dagen efter. Hvis jeg nu havde tid til at gøre alt det jeg gerne ville så…. og listen er lang. Der er nok jeg kan finde på jeg gerne vil bruge min tid på. Men sådan er det jo sjældent… men mine ture rundt om mosen går tit med tanker om alle de ting jeg gerne ville lave hvis bare tiden var der… Havde jeg tid og penge ville jeg rejse noget mere, havde jeg tid ville jeg gerne lære at male, havde jeg tid ville jeg læse flere bøger, havde jeg tid ville jeg bruge nogle dage på stranden havde jeg tid ville jeg….. Men aftenens tur gik som sagt rundt om mosen og det er jo også en pragtfuld måde at bruge sin tid på.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

1 Kommentar

  1. Kender du det?

    Det er så stille og fredfyldt at opholde sig i tørvemosen og lytte til naturens gode lyde. Buskenes svage knirkende lyde og den hviskende, raslende lyd fra sivene, der sagte bevæges let i vinden, minder os trygt om blodets sivende lyd i moders liv før undfangelsen. Lydene, oplevelsen og velværet giver lise til krop og sjæl og ro i sindet. På sådan en stille for sind og legeme velgørende naturoplevelse stopper du pludselig op. Du fornemmer noget i nærheden og lytter mere intenst, men der er tilsyneladende ikke noget usædvanligt at få øje på. Mosens væsner anes et sted i derude. Måske kan du endda være heldig, eller måske snarere uheldig, at støde på nogle af dem. Bæsterne er svære at få øje på, men du fornemmer, når de er i der. I det mindste har du sikker ofte set antydninger af mosekonens aktive liv, når der ligger en let tåge hen over moselandskabet, der bevidner om, at hun er i gang med brygningen.

    Gamle slotte, herregårde og den slags steder har deres interessante spøgelser. På samme måde har mosen sine lumske væsner, som er mindst lige så spændende, og naturformidlerne bruger dem af og til for at fastholde opmærksomheden. I bogen ”Mennesker og mosevæsner” ISBN 978-87-7237-215-0 fortælles myter om disse skabninger. Mystiske væsner har til alle tider fascineret menneskeheden og gjort os nysgerrige, men også utrygge og ængstelige. Mosens væsner er bestemt ikke nogen undtagelse. I bogen fortælles om: mosekonen, lygtemænd, sumpmanden, mosehekse, mosetrolde, søuhyrer/monster ål, kummermanden, moserøvere, mosens troldmænd og -kvinder, elverkongen, hans elverpiger og deres ammer, de ofte benævnte ‘slattenpatter’ og meget mere. Der fortælles om væsnernes mange farlige intriger med mennesker, men også om bemærkelsesværdige alliancer, når de to parter har fælles interesser.

    Du kan få lidt mere information om handlingen på en af de net-boghandlers hjemmeside, der informerer om fortællingerne (evt. vi hjemmesiden: pricerunner.dk – Indtast bogens titel i søgefeltet. Klik på bogen, så kommer du ind i lidt informationen om handlingen. – Du kan naturligvis også låne bogen via velopdateret biblioteket.

    Alt godt fremover!

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*