Bulgur – Et andet alternativ | Bulgur – Et andet alternativ

Bulgur - Et andet alternativ
Bulgur - Et andet alternativ




Bulgur Stammer som regel fra durum hvedemel. Der er tale om dampede, afskallede, knækkede og tørrede kerner af forskellige hvedearter. Burgur blev oprindeligt mest brugt i det mellemøstlige køkken, men er nu også en populær spise i den vestlige verden.
Bulgur er en produkt som kan bruges som alternativ til ris.
Fuldkornsbulgur er et fuldkornsprodukt. Dette kan betyde at der er hele kerner med i produktet.
Du kan vælge imellem at købe poleret bulgur og fuldkornsbulgur. Her er fuldkornsbulgur at foretrække, da du får det højeste antal af kostfibre.
Bulgur er en god kilde til fosfor, jern og zink, som er både godt for dine knogler og dit blodomløb. Desuden er Bulgur også rig på mineralet Magnesium, som hjælper kroppen med at optage kalk.

Om Bulgur er bedre end ris og pasta har jeg ikke kunne finde noget bevis for. For ønsker man at bruge Bulgur og Couscous vil produkterne bidrage med stort set samme energimængde som pasta og ris, dog hvis man ønsker at bruge et af disse produkter er Bulgur at foretrække, da det bidrager med flere kostfibre end couscous.

Så der er ikke evidens for at Bulgur skulle være noget man slanker sig af istedet for at spise ris og pasta eller at det nødvendigvis skulle være sundere.
Men alligevel tænker jeg det er et godt alternativ og smager måske også lidt bedre? Om ikke andet så får du noget andet end pasta og ris.

Fordelen ved Bulgur er også at det ikke skal koge i så lang tid – men husk at tjekke kogetiden på pakken.

Der findes på nettet masser af lækre opskrifter hvor du kan bruge Bulgur – mange bruger det i deres salater. Bulgur er også anvendeligt til fiskeretter mv.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Grøntsager
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*