C – Vitamin for immunforsvaret

C - Vitamin for immunforsvaret
C - Vitamin for immunforsvaret

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

C – Vitamin for immunforsvaret er yderst vigtigt. Derfor har jeg her på bloggen listet en række punkter der har med indtagelsen af C-Vitamin at gøre.

  • C – Vitamin er et almindeligt navn for askorbinsyre. De fleste dyr danner selv c – vitamin i kroppen, men her er mennesket et undtagelse, vi må få det udefra. Som regel får C -Vitamin i pille form, men kan også fås i tabletform der er vandopløseligt.
  • C-Vitaminer har en positiv indvirkning på kroppens immunforsvar og beskytter kroppen mod bakterier og virus. C-Vitamin har stor betydning for dannelsen af bindevæv, hvilket igen øger optagelsen af jern. C – Vitamin er desuden antioxidant, hvilket igen styrket dit immunforsvar.
  • I Danmark får vi ofte vores C – Vitamin igennem grøntsager og frugt. Eksempelvis er appelsiner og citroner godt at spise, hvis du gerne på naturligvis vil øge indtaget af C Vitaminer.
  • Kiwier og grape er også rig på C – Vitaminer. Det samme kan man sige om broccoli og chili.’

c – Vitamin for immunforsvaret

  • C – vitamin er dog let nedbrydeligt. Så pas på, for ved både kogning, lys, ilt og varme bliver vitaminet nedbrudt. Du kan bevare vitaminet i både frugt og grøntsager ved at dampe råvarerne eller ved at spise dem rå.
  • Du skal ikke være bekymret for at få for meget C – Vitamin, da et evt. C – Vitamin overskud vil komme ud igennem urinen. I yderst sjældne tilfælde vil for mange C – Vitaminer hvis du har taget dem i pille form komme kunne medføre dierre. Overdosering kan også medføre oppustethed.
  • Får du for lidt C- Vitamin vil det kunne medføre træthed, irritabilitet, blødninger (røde og brune pletter) i huden.
  • En almindelig rask voksen person skal have mellem 60 – 100 mg C – Vitamin fra sin kost hver dag.
  • Undersøgelser viser desuden at C – Vitamin også kan have en forebyggende effekt på cancer, hjertekarsygdomme, galdesten, alderdomsforandringer og en positiv indflydelse på kolesterol og bindevæv.

Så det kan kun være positivt for dig og dit helbred at spise nogle C Vitaminer.

Du er også velkommen til at besøge mit blogindlæg om magnesium

Til andre sider

Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*