Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk
Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk
se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk
Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk
Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk
se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk
Chiafrø på godt og ondt
Chiafrø har været meget populære og der har været lavet mange opskrifter med især morgenmadsprodukter, hvor Chiafrø er en del af retten. Men hvorfor er Chiafrø så populære? og hvor sunde er de egentligt?
Chiafrø stammer opringdeligt fra Sydamerika. De kommer fra en plante i myntefamilien. Som nævnt før er de yderst populære i morgenmads produkter. Ofte bliver Chiafrø sammenblandet med yogurt, mandelmælk, smoothies eller andet bagværk. De vokser i størrelse når de eksempelvis kommer i nærheden af vand. Netop fordi de vokser i størrelse må du ikke indtage dem i deres tørre rå form. Især for mennesker der lider af synkebesvær eller ved indsnævring af spiserøret kan de være farligt. Dr. Rebecca Rawl fra Carolinas Medical Center i USA siger at Chiafrø absorberer 27 gange deres egen vægt.
Chiafrø på godt og ondt
Chiafrø er en god kilde til Omega-3 fedtsyrer. disse fedtsyrer er gode for hjerte, hjernen og synet. De indeholder Omega-3-fedtsyren alfalinolensyre (ALA), som kroppen ikke selv kan producere.
Chiafrø har et højt indhold af Calcium. Calsium som sammen med magnesium og fosfor er altafgørende for hjerte-tand og knogle sundhed.
Frøene indeholder masser af protein, kostfibre, vitaminer, planteolier og antioxidanter. I frøene finder der også mineralerne magnesium, kalcium, jern og zink.
Frøene er næsten uden smag, hvilket gør at kan kan tilsætte dem i stort set alt slags mad.
Chiafrøene har flg. virkninger på helbredet: Vægttab, mindre fedtoptagelse, forbedret blodsukkerbalance, forebyggelse af tarmproblemer mv.
De negative bivirkninger af Chiafrø er at de kan give for lavt blodtryk, fortyndet blod, oppustlighed, allergi og prostatakræft (I form af øget risiko for prostatakræft).
Alt i alt er Chiafrø godt for mange ting, men har også sine ulemper. De er yderst velegnede til din morgenmad.
Til andre sider
Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet
Leave a Reply