Citroner for dit immunforsvar

Citroner for dit immunforsvar
Citroner for dit immunforsvar

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Vitroner for dit immunforsvar. Du kan læse her på bloggen hvorfor citroner er godt for immunforsvaret og hvad citroner ellers virker for.

 • Citroner stammer oprindeligt fra det nordlige Indien. Citroner har i mange år også været dyrket i Lilleasien og Kina. I dag er der især dyrkning af citroner i Middelhavsområdet og i Californien. Citronen blev introduceret til det danske hof i 1520érne – men blev først mere almindeligt i 1700 tallet.
 • Citron tilhører citrusfrugterne. Det er et surt flerrummet bær med en kraftig yderskal og en pektinrig inderskal. Man skal være opmærksom på at citroner kan indeholde sprøjtegifte, som gør at skrællen ikke kan bruges. Du kan evt. købe økologiske citroner.
 • Citroner er en af de frugter som er gode at spise hvis du gerne vil styrke dit immunforsvar.
 • Citroner er nemlig yderst rige på C vitaminer – som er med til at holde dit immunforsvar sundt og stærkt. Citroner kan dermed være med til at lindre en forkøelse og evt. influenza.

lemons-1209309__480

 • Citroner indeholder kalium, C vitamin, fibre, flere mineraler, protein og kulhydrater og bioflavoniderne. Det sidste er med til at opbygge kroppens mindste blodkar – kapillærerne.
 • Kroppens celler danner glutathion, som er en kraftig antioxidant. C – vitamin får glutathionindholdet til at stige. Glutathion og C Vitamin virker regenerende på immunceller.
 • Citronen kan også give dig en mæthedsfølelse, så du spiser mindre. Desuden er citroner kendt for at være vanddrivende. Mindre vand i kroppen giver en slankere figur.
 • Syren og pektinen der i citronen hjælper med at stabilisere dit blodsukker – hvilket giver dig mindre trang til slik mv. senere på dagen.

Citronen hjælper i forhold til at regulere kroppens PH – hvilket igen hjælper ved:

 1. Oppustethed
 2. Forstoppelse
 3. Dårlig fordøjelse
 4. Parasitter
 5. Kvalme
 6. Syreudbrud
 • Desuden er citroner godt for tandplejen, da de har en god virkning imod blødende tænder og hjælper imod dårlig ånde. Dog skal man passe på tandemaljen.
 • Citroner bidrager forøvrigt også til sundere, yngre og mere strålende hud.

Til andre sider

Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*