Dhal – lækker og nem opskrift fra Indien

Dhal - lækker og nem opskrift fra Indien
Dhal - lækker og nem opskrift fra Indien





Her er en yderst lækker opskrift på Dhal eller Dal fra Indien. Den smager virkelig godt og kan klart anbefales hvis du kan lide en krydret ret.

Opskrift

1 løg

4 fed hvidløg

250 tomater

olivenolie (eller anden olie til stegning)

2 tsk karry

2 stk spidskommen

2 tsk korianter

1/2 tsk kardemomme

3 tsk tomatpure

150 – 200 g røde linser

1/2 Grøntsagsbouillonterning

4 dl vand

lidt yoghurt

1/2 limefrugt

Dahl opskriften laves således

Hak løgene, ingefær (du kan evt. bruge tørret ingefær) og hvidløgene. Svitz sammenblandingen i en gryde med høj varme. Put efterfølgende krydderierne i (her karry, spidskommen, koriander, kardemomme) i en gryde. Derefter tilsættes tomaterne (du kan evt. bruge dåsetomater). Tilsæt tomatpure og lad det stege sammen i et par minutter.

Kog vandet i en gryde sammen med linserne. Tilsæt det kogte linsevand (med linser) i gryden sammen med grøntsagsbouillonen. Lad det stege sammen til linserne er bløde. Tilsæt yoghurt, salt og peber efter smag.

Har du brug for flere krydderier kan du med fordel tilsætte de krydderier som du føler er egnet til opskriften.

Dhal retten kan med fordel serveres sammen med Naan brød  – det giver Dhal retten en ekstra dimension.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Grøntsager
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*