Dyrehaven om vinteren – flot og fantastisk

Dyrehaven

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Dyrehaven om vinteren

Her i vinteren har jeg været i Dyrehaven og har fået taget nogle billeder. Jeg lægger nogle af billeder her på min blog. Håber I vil kunne lide mine billeder. Samtidig kan jeg kun opfordre dig selv at gå en tur på dette smukke sted. Der er i dag 19 porte og låger som giver adgang til Dyrehaven, heraf er den mest kendte Klampenborgporten ved Klampenborg Station. Før i tiden kunne de mennesker som havde råd til det køre fra Østerport til Dyrehavsbakken i hestetrukne kapervogne med plads til 10 – 12 passagerer. I dag kan man leje en hestevogn med kusk, hvis man har lyst til at køre til hest i dyrehaven.

Dyrehaven om vinteren

Eremitageslottet blev opført i periode 1734-36 af Christian d. 6. Skiftende konger har brugt slottet til jagtmiddage, ligesom den nuværende kongefamilie gør det. Det er et ensomt beliggende slot, som til ene side skuer ud i mod dyrehavssletten og til den anden side ud i mod Øresund. Slottet blev bygget for at kunne aflyse Hubertushuset, som Chr. 5. havde bygget for at have et sted, hvor han og hans gæster kunne spise i fred for lyttende tjenestefolk “en ermitage” i ensomhed.

Dyrehaven om vinteren

Peter Lips Hus er det mest berømte af Dyrehavens traktørsteder og dets navn var oprindeligt Kildehuset. Peter Liep (1837 – 96) var først skytte i Dyrehaven. Han måtte dog lade sig pensionere som 51 årig, da han på det tidspunkt vejede 14o kg og derved havde svært ved at snige sig ind på dyrerne. I 1880 flyttede han fra skytteboligen ved Hjortekjær til Kildehuset, hvor han blev beværter og også selv tog for sig ved stambordet. Her faldt han om under engang kortspil og side har huset været kendt som Peter Lieps hus.

Dyrehaven

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

1 Kommentar

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*