Edamamebønner på godt og ondt

Edamamebønner på godt og ondt
Edamamebønner på godt og ondt




Edamamebønner er en umoden soyabønne der som oftest gøres brug af i det japansk, kinesisk og hawaiiske køkken. En god måde at tilberede bønnerne på er ved enten kogning eller dampning. Mange serverer Edamamebønner uden bælg tilsat salt og citron.

Edamamebønner har en høj næringsværdi. Dette skyldes at soja bønnerne har en komplet aminosyrer profil. Dvs at du ved at spise soyabønnerne får alle de aminosyrer du har brug for. Du kan rent faktisk erstatte kød og fisk med soya bønnerne. Ud over dette er soyabønner en rig kilde til jern, zink, calcium, E vitamin og alle b vitaminerne.

<h1>Edamamebønner på godt og ondt</h1>

Jeg vil dog lige gøre opmærksom på at der er lavet undersøgelser af soya og kræft. Kræftens bekæmpelse har skrevet om soya på ders hjemmeside og du kan følge linket og se det skrevne her: Kræftens Bekæmpelse Som jeg læser det skrevne er soya ikke godt for kvinder der har eller har været ramt af brystkræft. Jeg synes lige det skulle med 🙂 dog uden at jeg synes du skal lade dig skræmme væk fra at spise soyabønner.

Arla har på deres hjemmeside arla flere opskrifter med Edamamebønner som du givetvis vil finde interessante.

Til andre sider

Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*