Forårsløg og fakta

Forårsløg og fakta
Forårsløg og fakta




  • Forårsløg af mange også kaldet springløg – er en del af kapaløg familien.
  • Udseende Forårsløg har et udseende, der kan minde om en sammenblanding af purløg og porrer. Løget bliver mellem 20 – 30 cm langt og bliver 1  – 3 cm i diameter. Den hvide del af forårsløget udgør ca 10 – 50 % af løget – ofte er det den del af løget mange godt kan lide.
  • Smag. Hele forårsløget kan spises, det gælder både den grønne del og den hvide del. Begge dele kan spises rå eller tilberedt. Smagen på et forårsløg er samtidig mildere end smagen på et almindeligt løg. Forårsløg anvendes både som en grøntsag og som en krydderurt.
  • Sundhed.Forårsløget virker desuden antiinflammatorisk og styrker immumforsvaret og kredsløbet. Forårsløg er også gode at spise hvis du skal forebygge hjertekar sygdomme og have dit kolesteroltal afbalanceret. Foruden dette bliver dit blodtryk sænket og blodsukkeret stabiliseret. Generelt er forårsløg og løg godt for dit helbred og dermed godt for dit immunforsvar.
  • I den grønne del af løget er der to stoffer der hedder lutein og zeaxathin – begge dele stoffer som ved forsøg har vist sig at være gode til at beskytte dine øjne.
  • Friskhed. Du kan opbevare dine forårsløg i køleskabet i ca. 1 uge før løgene bliver gamle.
  • Der findes mange lækre retter hvor du kan bruge forårsløg. Det kan være på pizza, i gryderetter, til laks , salater eller meget andet lækkert. Du skal bare vaske forårsløgene og hakke dem i stykker, så er de klar til at blive tilberedt. Husk du som sagt kan bruge hele forårsløget til din madlavning. Jeg vil klart anbefale forårsløg i din madlavning.

Forårsløg2





Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*