Frederiksberg Have

Frederiksberg Have
Frederiksberg Have

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Frederiksberg Have

I sidste uge brugte jeg et par timer i Frederiksberg Have sammen med en kammerat. Vejret var lettere overskyet, men alligevel fik vi både en god tur ud af det og jeg fik taget nogle billeder. Billeder jeg vælger at lægge frem her på bloggen for at dele dem med dig.

Frederiksberg Have er jo en dejlig oase midt i byens larm og travlhed. Haven rummer natur, dyr og en spændende historie.
FH13

Parken blev i sin tid anlagt af Frederik d. 4 omkring Frederiksberg Slot. I dag rummer haven rester af en barokhave og en romantisk landskabshave. Der er meget forskelligt natur i haven – bla. kan du se forskellige søer, kanaler og forskellige former for træer og buske. Haven blev dengang anlagt i overensstemmelse med tidens havemode, som på det tidspunkt var kendetegnet ved slyngende stier og kanaler.

FB2

I centrum af haven er er der et kinesisk lysthus, hvor der er fir adgang om søndagen i sommermånederne. Her kan købes kage og te.
FB3

Der er samtidig mulighed fra Frederiksberg Have at se elefanterne i zoologisk have. Desværre var de indendørs den dag hvor vi var på besøg, men i får et billedet af elefantanlægget alligevel.
FH 11

Haven har et rigt fugleliv som bl.a. består af gråænder, grågæs, svaner, fiskehejer, canada gæs og nogle enkelte påfugle.
FH 12

I indgangen til haven står en statue af Frederik d. 6. Den naturlige og ligefremme konge, der som kronprins havde reageret for sin syge far sin 1784, er skildret i sin militærfrakke, enkelt uden nogen form for pomp og pragt.
FH1

Du kan læse mere om Frederiksberg Have på Slots og kultur styrelsens hjemmeside Her er en masse værdifuld information som jeg tænker du vil finde både interessant og spændende
FH8

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*