Fuldkornsbrød | Nemt og lækkert

fuldkornsbrød
fuldkornsbrød

Fuldkornsbrød

Selvom det er varmt udenfor kan brød være rigtig godt at spise. Brød kan bruges til suppe, et stykke brød i varmen eller andet. Jeg har fundet opskriften på et brød, som jeg synes smager rigtig godt og som er let at lave. Fuldkornsbrød er samtidig godt for maven, da det giver maven noget at arbejde med. Du kan putte en masse forskellige kerner i brødet og du vil få en god sammensætning.

Ingredienser til fuldkornsbrød

25 g gær
 3 dl vand
 2 dl youhurt naturel 0,5 %
 1 tsk salt
 150 g 3 kornsblanding (eller anden form for kornblanding eller grahamsmel)
 300 g hvedemel
 Solsikkekerner eller andre kerner til pynt
Opskrift

Rør gæren ud i de 3 dl lunkent vand.
 Tilsæt efterfølgende youhurt, salt, kerner og 3-kornsblandingen. Rør blanding sammen og lad den trække i 20 til 30 minuetter.
 Rør derefter hvedemelen i blandingen lidt af gangen.
 Ælt dejen godt igennem
 Sæt dejen til hævning nogle timer eller natten over. Gerne tildækket et hviskestykke eller andet.
 Form derefter dejen til et brød og læg det til hævning til det er dobbelt størrelse.
 Du kan efterfølgende putte lidt kernet på toppen af brøddet (gerne solsikke kerner). Du kan også pendsle brødet med æg og det vil få en lækker farve.

Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter. Brødet er derefter færdigt.

Efterfølgende har du et dejligt og lækkert brød. Brødet kan bruges til mange forskellige anledninger. Det kan bruges som brød til en god og stærk suppe. Det kan bruges som brød til noget pålæg. Eller simpelthen brød med noget godt chokolade pålæg på.  Jeg er sikker på du vil synes det smager lige så godt som jeg synes og kernerne vil føles godt for din mave. God fornøjelse med brødet og med at lave det.





Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*