Havregryn – den sunde morgenmad | Havregryn

Havregryn - den sunde morgenmad
Havregryn - den sunde morgenmad

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Havregryn – den sunde morgenmad

 • Havregryn – den sunde morgenmad – spises af mange til morgenmad – og bliv endelig ved med det. Det er noget af den mest sunde spise du kan give din krop om morgenen. Havregryn er nemlig en superbombe i forhold til både ernærings stoffer og mineraler.

Hvad indeholder havregryn ?

 • Havregrød er rig på b vitaminer, indeholder desuden også folat, biotin og mindre mængder af E vitamin. Derudover består havregrød af mineralerne kobber, zink, jern, kalium, calcium og magnesium.
 • Havregryn er også rig på proteiner, som giver en god mæthedsfølelse. Jo mere grov valsede dine havregryn er – des længere forbliver de i din mavesæk – dette giver igen en større mæthedsfølelse.

havregryn

 • Stabiliserer blodsukkeret
  Desuden indeholder havregryn fibre, som medvirker til at stabiliserer dit blodsukker. Da havregryn forbliver forholdsvis længe i din mavesæk vil det have den betydning at tyndtarmen få tildelt maden over længere tid. Dette er igen medvirkende til at stabilisere blodsukkeret – et stabilt blodsukker gør dig mindre træt, giver dig et bedre humør og medvirker til at du bedre kan være i aktivitet.
 • Mangan
  Havre er også en rig til mangan. Mangan er et spormineral som sjældent omtales, dette på trods af at det har en afgørende betydning for vores stofskifte. Spormineralet findes i små mængder i forskellige dele af vores krop, såsom lever, knogler, nyrer og bugspytkirtlen.
 • Den høje værdi af mangan indhold gør samtidig havregryn til et udmærket produkt ved knoglebrud, knogleskørhed mv. Mangan – se mere på linket.
 • Udvortes – Havre kan også bruges udvortes. Eksempelvis er havregryn kendt som et godt middel mod hudlidelser som psoriasis. Et tyndt lag smøres på  huden eller som havremel i et vandbad.
 • Kolesteroltallet – Havregryn har også en god indvirkning på kolesteroltallet. Et skålfuld havregryn som dagen siges at have en gavnlig effekt på kolesteroltallet efter et par måneder.

God fornøjelse med at spise havregryn – den sunde morgenmad eller grød om morgenen.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*