Hindbær og sundhed

Hindbær og sundhed
Hindbær og sundhed

Hindbær og sundhed

Hindbær hører også med til de sunde bær – som er yderst lækre at spise. Hindbær kan bruges til stort set alt og er yderst velsmagende.  Brug Hindbær til kompot, saft, syltetøj smoothies, is, marmelade og ofte i kage, så vil du få en attraktiv spise. En spise der samtidig er sund og godt for dit helbred.

Her er 3 grunde til at spise hindbær og hvad de kan give til dig.

Hindbær og 3 gode grunde til at spise dem

  1. Indholdet af c-vitamin er højt, Ifølge bogen Bær af Maren Korsgaard indeholder Hindbær 24 mg pr 100 g hindbær – hvilket må siges at være en hel del.
  2. Hindbær har samtidig et stort indhold af antioxidanter, Helt nøjagtig 3,06 mmol per 100 g hindbær.
  3. Samtidig har Hindbær et højt indhold af vand. Et Hindbær indeholder 85, 9 % vand. 6, 9 % tilgængeligt kulhydrat og 4,4 % kostfibre.

Ifølge en ny rapport fra The American journey of Clinical Nutrition associeated   viser undersøgelser at indtagelsen af Hindbær kan være med til at give en lavere risiko for at dø af hjertekar sygdomme.

Hindbær og sundhed

Desuden hjælper det høje indhold af vand og fibre med til at stoppe fordøjelsesproblemer og giver et sundere fordøjelsessystem.

Så på en lun og dejlig sommeraften er det jo dejligt at spise et køligt sted og spise hindbær – enten med mælk eller fløde på. Det kan også være rart bare at  spise dem som de er, så får du ikke alle de ekstra kalorier, men nøjes med alle goderne. Hindbær er også gode til at bruge hvis du spiser chiagrød til morgenmad. De giver en frisk smag til din morgenmad. Hindbær kan som skrevet før også  bruges i Smoothies – eller kager, hindbærtærter mv. Der er nok af ideer til hvad du kan bruge Hindbær til.





Til andre sider

Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*