Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med bagte kammerjunkere

Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med bagte kammerjunkere
Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med bagte kammerjunkere




Sommeren er over os og det er varmt udenfor - Det er ikke altid jeg gider at lave mad i denne varme, men koldskål synes jeg alligevel godt jeg gerne vil spise.  Ger er opskriften på den slags koldskål som jeg elsker at lave.

Hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Her er opskriftern på kærnemælkskoldskål til 4 personer:

6 Æggeblommer, Pasteuriseret
6 spsk Sukker
1 Vaniliestang
10 dl kærnemælk
2 spsk Citronsaft, friskpresset

Den hjemmelavede kærnemælkskoldskål laves således:

Æggeblommerne piskes sammen med vanilie og sukker. Derefter tilsættes kærnemælken og koldskålen smages til med citronsaft.

Hvis du har lyst kan du evt. seæv bage kammerjunkere til. Det kræver ikke så meget og smager godt. Mine på billedet er ikke de pæneste, men de smager godt og kan med lidt snilde laves pænere.
Kammerjunkere laves således:

250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
lidt vanilie (alt efter hvor søde kammerjunkerne skal blive)
30 g sukker
70 g smør
1 æg
1 dl mælk

Kammerjunkerne laves således:

Mel og bagepulver blandes sammen. Derefter tilsættes sukker, vanilie og smøren smuldres i. Derefter tilsættes æg og mælk. Derefter kan du forme dejen i en pølse og skære den i små stykker, som efterfølgende rulles til kugler.

Læg kuglerne på en plade med bagepapir og sæt dem ind i en forvarmet ovn. Bag kuglerne i ca. 6 minutter på ca. 200 grader. Derefter n det en god ide at halvere kuglerne (så de kommer til at ligne kammerjunkere) og lade dem afkøle. Efterfølgende skal de igen i ovnen og tørres i ca. 20 minutter i eftervarmen.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*