
Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk
Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk
se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk
Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med bagte kammerjunkere
Sommeren er over os og det er varmt udenfor - Det er ikke altid jeg gider at lave mad i denne varme, men koldskål synes jeg alligevel godt jeg gerne vil spise. Her er opskriften på den slags koldskål som jeg elsker at lave. Den kan laves let og hurtigt og kan nemt bruges som en god hovedret her om sommeren.
Her er opskriften på kærnemælkskoldskål til 4 personer:
6 Æggeblommer, Pasteuriseret 6 spsk Sukker 1 Vaniliestang 10 dl kærnemælk 2 spsk Citronsaft, friskpresset
Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med bagte kammerjunkere
Æggeblommerne piskes sammen med vanilie og sukker. Derefter tilsættes kærnemælken og koldskålen smages til med citronsaft.
Hvis du har lyst kan du evt. selv at bage kammerjunkere . Så kræver det ikke så meget og smager godt. Mine på billedet er ikke de pæneste, men de smager godt og kan med lidt snilde laves pænere.
Kammerjunkere laves således:
250 g hvedemel 2 tsk bagepulver lidt vanilie (alt efter hvor søde kammerjunkerne skal blive) 30 g sukker 70 g smør 1 æg 1 dl mælk
Kammerjunkerne laves således:
Mel og bagepulver blandes sammen. Derefter tilsættes sukker, vanilje og smøren smuldres i. Derefter tilsættes æg og mælk. Derefter kan du forme dejen i en pølse og skære den i små stykker, som efterfølgende rulles til kugler.
Læg kuglerne på en plade med bagepapir og sæt dem ind i en forvarmet ovn. Bag kuglerne i ca. 6 minutter på ca. 200 grader. Derefter n det en god ide at halvere kuglerne (så de kommer til at ligne kammerjunkere) og lade dem afkøle. Efterfølgende skal de igen i ovnen og tørres i ca. 20 minutter i eftervarmen.
Jeg vil anbefale dig at lave opskriften, for jeg tænker det vil være et let måltid her i sommeren. God fornøjelse.
Til andre sider
Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet
Leave a Reply