Karry og sundhed

Karry og sundhed
Karry og sundhed

Karry og sundhed

  • Karry er et typisk blandings produkt med omkring 10 – 20 krydderier. Ofte stammer den gule farve fra gurkemeje. Andre ingredienser i karry er oftest bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, safran, kardemomme. Karry er et krydderi som især er kendt fra Indien og Pakistan, hvor karry ofte indgår i madtilberedelsen. I Indien er karry så almindeligt at mange familier har deres egen karry, som et varetegn på familien. Dvs hver familie har deres egen tradition for hvordan de blander karryen. Dette giver selvfølgelig en stor variation i den forskellig  slags karry der er på markedet i Indien. Nogle er stærke og andre mere søde i det.
  • Da krydderiet hovedsageligt består af gurkemeje, er der ifølge oplysninger fra tidsskriftet Ingeniøren meget der tyder på, at stoffet kan modvirke vækst i kræftcellerne. Gurkemeje også kaldet curcumin er også kendt for at minimere forbrændingsskader på huden, hos patienter, der modtager strålebehandling imod kræft.
  • Krydderiet indeholder som skrevet også Bukkehornsfrø, som har været brugt i Mellemøsten og Indien til behandling af eksempelvis sukkersyge. Ifølge Helse Nyt virker Bukkehornsfrø let nedsættende på kolesteroltallet, formentlig pga fiberindholdet og virker stabiliserende på blodsukkeret.

Karry

Karry og sundhed

Der findes mange lækre opskrifter med karry, og vi kender vel alle sammen boller i karry, kylling i karry, karrykål, karrysild mv. Samvirke har på deres hjemmeside givet et bud på 50 opskrifter opskrifter med karry. Min favorit blog www.valdemarsro.dk har også en lækker opskrift på boller i karry. Og du vil selvfølgelig rundt omkring på nettet kunne finde mange andre sunde og lækre opskrifter på retter med karry. Hvad for eksempelvis med en lækker Karrysuppe eller Karrysalat eller hvad du nu kan finde på der indeholder karry. God fornøjelse med en at finde en lækker opskrift der indeholder karry.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*