Kirsebær og sundhed

Kirsebær og sundhed
Kirsebær og sundhed

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Kirsebær og sundhed

Hvem har ikke været på kirsebær jagt? Kirsebær træer vokser over alt i Danmark og der derved lette at spotte. Kirsebær tilhører som art stenfrugtene og er derved en frugt. de findes i to forskellige arter: surkirsebær og sødekirsebær (fugle kirsebær).

Frugten er 1 – 1,5 cm i diameter og du kan se om de er modne ved at se om bæret er gul, rødlig, klarrød, blodrød eller helt sort. Midt i frugten er der en stenhård kerne, som er selve frøet.

Kirsebær har været kendt siden stenalderen, hvor mennesket samlede og spiste dem friske. I dag er kirsebær dyrkning kendt i hele verden, men 80 % af høsten stammer fra Europa.

I Kirsebær er der C Vitamin (10 mg), af mineralet er der kalium (176 mg) her er indholdet pr. 100 g. netto.

Kirsebær og sundhed
Kirsebær og sundhed

Egenskaber for Kirsebær:

  • Kirsebær har en mild afførende virkning og hjælper mod forstoppelse.
  • Frugten er udrensende via nyrerne og hjælper mod urinsyre.
    spiser man omkring 200 g kirsebær dagligt, vil de kunne sænke mængden af urinsyre og være med til at forebygge urinsyregigt.
  • De indeholder naturlige salicykler med aspirinlignende virkning. Mennesker som er overfølsomme overfor aspirin kan også have problemer med overfølsomhed overfor kirsebær.
  • Er du en af dem som ikke tåler birkepollen, så skal du være opmærksom på at du kan få en allergisk reaktion, ved at spise kirsebær.
    Kirsebær har en lav glycomisk værdi. Ved at spise kirsebær hæver du blodsukkeret langsomt.
  • Du kan ved at indtage en halv liter kirsebærsaft om dagen indtage dit daglige behov for C vitamin. 250 g bær om dagen kan sænke urinsyreniveauet og beskytte mod gigt. Frugerne er også kendt for deres virkning i mod parendentose.

Kirsebær kan bruges til mange lækre ting. Du kan spise dem som de er, lave en kirsebær kage eller spise dem sammen med anden lækker frugt. Der er mange muligehder.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*