Klima-glad-mad | Mad på den miljøvenlige måde

klima-glad-mad
klima-glad-mad

Klima-glad-mad

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Klima-Glad-Mad er en bog lavet og tilegnet Rebild Kommunes ungdom, men er også en gave til alle andre. Initiativet omkring Klima glad mad er udsprunget af “Klima Rebild”, som er en fælles indsats for at sætte fokus på klima og bæredygtighed. Siden 2014 har en lang række skoler, institutioner, foreninger, virksomheder sammen med Rebild kommune hvert år afholdt to kampagneuger. Kampagneuger hvor der er blevet arbejdet hårdt for på alle måder at sætte fokus på klima og bæredygtighed. Et af fokusområderne har været at sætte fokus på madvaner og måltidssammensætning.

Alle opskrifterne i bogen har været sendt ind til konkurrencen om at lave mad der er både klima og miljøvenligt i Rebild Kommune. Hver opskrift er resultatet af en læreproces, hvor elever i Rebild Kommune har gjort sig overvejelser om, hvordan de bedst kunne få smag og klimavenlighed til at gå op i en højere enhed.

Bogen er fyldt med gode og lækre opskrifter, hvor der i alle opskrifterne er taget højde for at valg af fødevarer og tilberednings metoder har stor indflydelse på den globale opvarmning. Bogen indeholder opskrifter såsom Bagte æbler, frisk rødbedesalat, indbagt spinat kartoffel pizza med tomatsauce, laks med hvidløg, kylling og pasta i pesto mv. Alle opskrifter er lette at tilberede og illustreret med flotte billeder, samt en let vejledning til hvordan de enkelte opskrifter tilberedes. Der er samtidig tale om sunde opskrifter, som let kan finde vej til dit middags bord.

Bagerst på bogen står der:
De valg der træffes, når vi putter fødevarer i indkøbskurven, har stor betydning for den globale opvarmning. Der er nemlig forskel på, hvordan de forskellige fødevare påvirker klimaet. Klima glad mad indeholder mere end 80 opskrifter på klimavenlige retter. Opskrifter hvor der er fokus på såvel sæsonenes som lokalt producerede fødevarer. Hovedretter, forretter, desserter og et væld af forslag til tilbehør.

En god bog, som det godt kan anbefales at tage et kig i og en bog fyldt med sunde retter.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*