Korianter – det duftende krydderi der er så sundt | Vitaminer i korianter

korianter
korianter

Korianter er noget af det mest lækre. Over hele verden er korianter, hvis latinske navn er Coriandrum satirum kendt for sin gode smag til maden. Du kan godt spise hele planten, men som regel vil det være bladene som bruges, da de har den kraftigste smag.

Korianter

Korianter indeholder magne forskellige vitaminer såsom A, B, C, E og K vitaminer. Desuden er planten indholdsrig på mineraler såsom kalium og jern. Overalt i verden er planten eller krydderiet om man vil kendt for den helbredende effekt som især kan tilskrives at planten er rig på olie. En olie som hjælper på menneskets fordøjelsessystem ved at normaliserer dens funktion. F.eks har du en ubalance i dine PH værdier i maveslimfhinden vil planten kunne bringe denne ubalance i orden.

Korianter har desuden en egenskab som er ukendt for mange: Krydderiet eller planten om man vil har en yderst gavnlig effekt på mennesker der ved et uheld har indtager tungmetaller, som findes i vand der er blevet forurenet af industrien.

De kemiske forbindelser som er påvist i denne plante kan binde sig til tungmetaller, hvilket fremskyder en afgiftningsproces, som er godt for helbredet.

Planten har også mange andre positive egenskaber. Er du forkølet, virker korianter slimopløsende, hvilket kan lette luftvejene og derved din forkølelse. Så næste gang du er forkølet prøv at lave en kop te med korianterblade og se virkningen.

En beroligende effekt

Korianter er også en plante som har en beroligende effekt når du indtager den. En kop te lavet af korianter blade før du skal sove virker beroligende. Drikken hjælper dig til at få en dybere og dermed en mere afslappet søvn. Noget mange kan have brug for i en stresset hverdag.

Krydderiet har også en dejlig duft – og kan hjælpe med at give en frisk ånde. Planten bruges ofte i body lotion pga dens egenskaber.

korianter

Så alt i alt vil jeg konkludere at korianter virkelig er sundt for både dit helbred og din sjæl.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*