Laks – Godt for helbredet | laks

Laks - Godt for helbredet
Laks - Godt for helbredet

Laks – Godt for helbredet

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Laks er en yderst dedikat, sund og lækker spise. Laksen indeholder ca. 20 gram protein pr. 100 g. fersk laks. Selvom fisken er en relativ fed fisk er laks godt for din sundhed.  Ca. 30 % af fedtet er nemlig de såkaldte 3-fedtsyrer, som virkelig er gode for din krop.

Laksen er en naturlig kilde til D-vitamin. Noget som vi her i Danmark ofte får for lidt af om vinteren. Får man ikke nok d-vitamin kan man udvikle knogleskørhed. Samtidig er der flere undersøgelser der viser at D-vitamin også spiller en afgørende rolle i kroppens hormon produktion og ligeledes for dit immunforsvar.

D-Vitaminet i laks er også super sundt for din hud. Vitaminet bremser eksem og kan bla. benyttes mod psoriasis. Laksen giver desuden fugtighed til din hud, så du undgår bumser mv.

Omega 3 som er i laksen er desuden et vigtigt fundament i cellernes ydre menbraner. En vigtig faktor for at cellerne forbliver raske.

En ubalance i omega 3 kan bla lede til sygdomme som kræft, alzheimers, depression, nedtrykthed, ledegigt, eksem mv.

laks

Dog skal det nævnes at laksen skal spises med måde pga risikoen for miljøgifte. Rigtig ærveligt, men sandheden er at fisk fanget i Østersøen og sikkert også mange andre steder har stor sandsynlighed for at indeholde disse gifte fra havet.

Men Men spises fisken ikke i kæmpe mængder, så er det en yderst dejlig og sund spise. Der findes mange forskellige måder at tilberede laks på. En af de mest almindelige metoder er at dampe Laks i ovnen eksempelvis pakket ind i staniol. Steger du eller vil du grille laksen, så pas på med ikke at stege den alt for meget.  Da det er de såkaldte stegemutagener, som muligvis kan fremkalde kræft.

Andre fede fisk som eksempelvis   sild og makrel indeholder flere kalorier end laks – men er stadigvæk sunde fordi de også indeholder omega 3 fedtsyrer.

Laks – Godt for helbredet er et udsagn med en stor sandheds værdi.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*