
Lime – Den sunde drinksfrugt
Lime er en citrusfrugt som er nært beslægtet med citronen. Den stammer fra Sydøstasien, hvor den er blevet importeret til Europa i det 13 århundrede. Frugten bliver normalt mest dyrket i mellemamerika og Asien. Lime frugten har ifølge bogen “Din mad er medicin” af Per Westergaard følgende positive egenskaber:
- Lime har de sammempisitive egenskaber som en citron nemlig både en antioxidant virkning og alle C vitaminers gavnlige virkninger.
- Lime har en lav glycæmisk værdi, derved hæver frugten blodsukkeret langsomt.
- Lime er en psoranrig fødevarer og kan derfor i sollys bruges i behandlingen af psoriasis.
Lime
Frugten er kernefri og derfor yderst velegnet i dressinger og i forskellige drinks. Limen har ofte en lidt bitter og syrlig smag. Ofte bruges frugten også i juice eller marmelade. Frugten er også velegnet til at give en god smag i wok og thai retter. Desuden bruges frugten også ofte til fisk.
Citrusfrugten indeholder C vitaminer og B vitaminer samt mineraler fosfor, calcium og jern.
På Arlas hjemmeside er der nogle lækre opskrifter der gør brug af Lime. Alt i alt en frugt som er ideel til din madlavning.
Til andre sider
Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet
Leave a Reply