Linser – for din sundheds skyld

Linser - for din sundheds skyld
Linser - for din sundheds skyld

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Linser – for din sundheds skyld er en god overskrift. Netop fordi overskrifter i få ord fortæller dig hvorfor det er en god ide at spise linser.

  • Linser er et frø, der tilhører ærteblomst familien. Urten har været dyrket i flere tusinde år for sine linseformede frø.
  • Linser bruges ofte i det indiske køkken, hvor man kalder linder for Dal. Linser har en relativ kort kogetid som regel mellem 15 til 40 minutter, og de behøves ikke at være sat i blød først. Er der tale om en større linsetype, kan de dog med fordel ligge i blød først.
  • Linser menes at stamme fra sydøstasien, men på nuværende tidspunkt gror de ved middelhavet, i amerika og mange andre steder i verden.
  • Linser har et lavt kalorietal og de er rige på fibre, aminosyrer og antioxidanter. Der findes mange forskellige linsesorter, men fælles er at de alle er rige på vitaminer, mineraler og kulhydrater. Alt det som hjælper med at holde din krop igang.

linder

Linser – for din sundheds skyld

Der er mange gode grunde til at tilføje linser til din kost og her er nogle af dem:

  • Godt for hud og hår Da linser indeholder mange vitaminer, mineraler og aminosyrer er de gode for huden og håret. Mineralerne styrker og forhindrer overdreven hårtab. Samtidig indeholder linser også E Vitamin og protein som fremskynder helbredelsen af huden ved sår.
  • Beskytter nervesystemet pga de høje mængder af B -Vitamin forbedres nervesystemet
  • Vægttab da linser indeholder få kalorier og er meget nærende, er de gode at spise hvis du vil tabe dig. Du vil ikke føle nogen sult, da de giver en følelse af mæthed og igen du har indtaget få kalorier.
  • Opbygning af muskelmasse linser indeholder biologisk protein af høj kvalitet, som påvirker genopbygningen af dine muskler efter stærk fysisk aktivitet.
  • Hjælper tarmfloraen linser fungere ved a de er gode for de sunde bakterier i dine tarme. Linser kan også være med til at forhindre forstoppelse.

Du er også velkommen til at besøge mit blogindlæg om Bulgur eller Ris

Til andre sider

Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*