Mandler og sundhed | Mandler og gode egenskaber

Mandler
Mandler

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Mandler godt mod hjertesygdomme

Mange elsker mandler incl. undertegnede. Mandlen er en stenfrugt og dermed ikke en rigtig nød. Stenfrugten er ca 3 -6 cm lang og dens skal er aflang, hård og grøn. Du må dog ikke spise den, hvis den ikke er fuldmodwn, da den kan være yderst giftig (selvfølgelig ikke nødvendigt at tænke over hvis man har sine mandler fra supermarkedet). Mandlen er rige på de sunde fedtsyrer - E Vitaminer, B Vitaminer, magnesium, jern og kobber.

Hvor stammer mandler fra?

I middelhavslandende bruges mandlen ofte i kosten – og mange gange siges det at grunden til de lave forekomster af hjertekar sygdomme skyldes indtagelsen af mandler. Mandlen gror på et mandeltræ. Især Spanien, Italien og Californien er rig på mandeltræer. Kendskabet til mandlen stammer helt tilbage fra oldtiden – hvor de hovedsageligt blev dyrket i det sydvestlige Asien.

Hos Odense Marcipan kan du læse mere om mandlens historie.

Vil du have skralden af mandlerne? Så er det en god ide at koge noget vand og efterfølgende putter mandlerne i det kogende vand.

Specifikke egenskaber

  • Hjertesygdomme Mandlen siges at være ret effektive imod hjerte-kar sygdomme. Spidser du mandler hver dag mindskes risikoen for disse hjertesygedomme betydeligt
  • Halsbrand 4 til 5 mandler hver dag er godt imod halsbrand
  • Fiberkilde Mandlen er en yderst god fiberkilde
  • Mandler er effektive hvis du gerne vil tabe sig omkring maven
  • Ifølge ugebladet Søndag kan mandlen samtidig have en god effekt, hvis du gerne vil reducere fedtet omkring maven. Dette fordi “mandler indeholder store monoumættede fedtsyrer, som siges at kunne modvirke mavefedt” ifølge Charlotte Hartvig idætist som er blevet interviewet af ugebladet søndag.

Her er opskrifter som indeholder mandler fra Coop Danmarks hjemmeside.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*