Mesopotamia – Moderne opskrifter fra det mellemøstlige køkken

Mesopotamia - Moderne opskrifter fra det mellemøstlige køkken
Mesopotamia - Moderne opskrifter fra det mellemøstlige køkken





Mesopotamia betyder landet mellem floderne, men for forfatteren er Mesopotamia også en fælles erindring, en kulinarisk baggrund og smagen af dadler, granatæblesirup og barndomsminder. Duna Ghali og Fanan Imad er mor og datter, kommer fra Irak og har boet i Danmark siden 1992. Kogebogen begyndte som en udveksling af familieopskrifter.

En dejlig kogebog med opskrifter fra mellemøsten. Opskrifterne er for de flestes vedkommende lette at gå til – ingredienserne kan fås næsten over alt. Mange af retterne tager selvfølgelig sin tid at lave, men de er også værd at få på bordet bagefter.

Der er opskrifter i bogen med navne lige fra babyauberginer med halloumi og mynte, kalvekødboller i valnødde og granatæblesauce til nøddekrokant med rosen og oksekødssuppe med knækkede hvedekerner og tørret lime.

De forskellige afsnit i bogen er inddelt således:

Forord
Mesopotamien – landet mellem floderne
Ingredienser
Kvinder brygger øl
Mezza og småretter
Den dygtige bager
Madbrød og bagværk
Korn og mønter – gamle måleenheder
Dip og tilbehør
Mad og sundhed
Supper og salater
Et bryllupsmåltid for guder
Hovedretter og krydderier
Bordet gløder i Tusind og en nat
Kager, desserter og søde sager

Især deres afsnit omkring supper synes jeg er interessant – jeg synes virkelig der er nogle lækre supper repræsenteret. Og ingen af dem er specielt svære at lave. Tværtimod så synes jeg de der anderledes på en spændende måde. Noget andet end det jeg slev plejer at lave – men bestemt et kig (eller en afprøvning) værd.
Alt i alt en bog der kan inspirere dig til at lave noget andet mad end det du plejer – uden det nødvendigvis kræver alt for meget eller nogle specielle forkundskaber. Jeg kan kun anbefale dig at tage et kig igennem bogen – især hvis du godt kan lide den krydret mellemøstlige smag.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Grøntsager
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*