Oksekød med kartoffelmos eller millionbøf med kartoffelmos

Oksekød med kartoffelmos eller millionbøf med kartoffelmos
Oksekød med kartoffelmos eller millionbøf med kartoffelmos




Oksekød med kartoffelmos eller millionbøf med kartoffelmos smager virkelig godt og er noget af det nemmeste at lave. Du vil live overrasket over for dejlig og let en ret det er at lave. Jeg laver tit denne ret når jeg ikke lige kan finde på noget andet og har brugt for en lækker nem ret. Den laves som beskrevet nedenstående og tager godt og vel 30 minutter at lave. Du kan gå i gang med millionbøffen i mens kartoflerne koges.

Ingrediencer:

750 g til 1 kilo kartofler (alt efter hvor meget mos du ønsker)
30 g smør
1 dl mælk
salt og peber (Efter smag og behag)

500 g oksekød
1 stort løg eller 2 små løg
1 tsk paprika
1 tsk timian
lidt tomatketchup (efter smag og behag)
1 dl oksebouillon
salt og peber (Alt efter hvad du synes)

Fremgangsmåde:

  1. Skræl alle kartoflerne og skær dem i mindre stykker
  2. Kom derefter kartoflerne i en gryde med vand, og start med at koge kartoflerne
  3. Det vil tage dig ca. 15 – 20 minutter alt efter hvor store stykker du har skåret kartoflerne i
  4. Hæld derefter vandet fra
  5. Pisk kartoflerne med smør og lidt salt
  6. Her kan en blander gøre underværker (til sammenpiskningen af mosen)
  7. Du har efterfølgende en færdig kartoffelmos

Millionbøf

  1. Brun det hakkede oksenkød og tilsæt efterfølgende hvidløg og løg
  2. Lad det hele stege sammen i et par minutter
  3. Kom efterfølgende paprika, timian, tomatketchup og bouillon i gryden. Smag til med salt og peber.
  4. Lad det alt sammen koge i ca. 10 minutter
  5. Til sidst smøres et ildfast fad med olie og kødsaucen fordeles i et fad.
  6. Kartoffelmosen fordeles oven på oksekødet
  7. Bag det hele ved 20 grader i ca. 20 minutter

god fornøjelse med opskriften – jeg håber du kan lide og har lyst til at give noget feedback på opskriften.

Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Grøntsager
Kogebøger
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser





Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*