Oregano og sundhed | Fakta om oregano

Oregano - Pizzakrydderi eller så meget andet
Oregano - Pizzakrydderi eller så meget andet

Oregano og sundhed

– er en urteagtig plante, men en busket vækst. De tørrede blade bruges under navnet Oregano som krydderurt ofte betegnet Pizza krydderi.

Der er mange fordele ved at bruge krydderiet i sin mad. Krydderiet er eksempelvis godt for dem som lider af fordøjelsesbesvær. Eller som en naturlig del af kosten hos de mennesker som har sygdomme i maven.

Oregano er desuden godt mod sygdomme i nervesystemet. Så har du er depression, bliver det ofte anbefalet at bruge krydderiet i din mad.

Desuden er krydderiet kendt for sine egenskaber til at lindre menustrationssmerter. For at få denne smertelindrende effekt af Oregano – skal du brygge en halv teskefuld tørret Oregano i kogende vand – eller du kan tygge på nogle friske Oregano blade.

Mange forveksler Oregano med Merian, men der er forskel på de to urter, selvom de smager næsten ens og bruges i de samme retter. Se mere på Havenyt.dk

Oregano og sundhed

  • Vitamin

Er en rig, naturlig kilde til Vitamin K, en vigtig vitamin –  der ofte overses.

  •  Mineraler

Krydderiet indeholder meget jern og andre vigtige mineraler for din sundhed. Det er samtidig en af de sundeste og mest velsmagende urter du kan spise.

  • Omega – 3

Er en naturlig kilde til omega – 3 fedtsyrer.

  • Fiber

Krydderiet er fuld af fibre.

  • Antioxidanter

Krydderiet er fuld af antioxidanter, som hjælper med at opbygge kroppens immunforsvar.

oregano-321037__480

Viste du at …..

Som skrevet før, at Oregano kan modvirke depressioner og tungsind. Dog skal man ikke overdrive mængderne af det indtagne krydderi –  da det så kan have den modsatte virkning.

Oregano er et fremravende krydderi til at lave Oreganoolie af. Du laver olien ved at lade tørrede Oregano blade trække i en olivenolie i tre ugers tid. Derefter filtrerer du massen igennem et kaffefilter og sætter den ind i køleskabet. Nu har du en rigtig dejlig olie.

Alt i alt
Til andre sider

Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*