Oregano – Pizzakrydderi eller så meget andet | Fakta om oregano

Oregano - Pizzakrydderi eller så meget andet
Oregano - Pizzakrydderi eller så meget andet

– er en urteagtig plante, men en busket vækst. De tørrede blade bruges under navnet Oregano som krydderurt ofte betegnet Pizza krydderi.

Der er mange fordele ved at bruge krydderiet i sin mad. Krydderiet er eksempelvis godt for dem som lider af fordøjelsesbesvær. Eller som en naturlig del af kosten hos de mennesker som har sygdomme i maven.

Oregano er desuden godt mod sygdomme i nervesystemet. Så har du er depression, bliver det ofte anbefalet at bruge krydderiet i din mad.

Desuden er krydderiet kendt for sine egenskaber til at lindre menustrationssmerter. For at få denne smertelindrende effekt af Oregano – skal du brygge en halv teskefuld tørret Oregano i kogende vand – eller du kan tygge på nogle friske Oregano blade.

Mange forveksler Oregano med Merian, men der er forskel på de to urter, selvom de smager næsten ens og bruges i de samme retter. Se mere på Havenyt.dk


5 gode egenskaber

1. Vitamin

Er en rig, naturlig kilde til Vitamin K, en vigtig vitamin –  der ofte overses.

2.  Mineraler

Krydderiet indeholder meget jern og andre vigtige mineraler for din sundhed. Det er samtidig en af de sundeste og mest velsmagende urter du kan spise.

3. Omega – 3

Er en naturlig kilde til omega – 3 fedtsyrer.

4.  Fiber

Krydderiet er fuld af fibre.

5.  Antioxidanter

Krydderiet er fuld af antioxidanter, som hjælper med at opbygge kroppens immunforsvar.

oregano-321037__480

Viste du at …..

Som skrevet før, at Oregano kan modvirke depressioner og tungsind. Dog skal man ikke overdrive mængderne af det indtagne krydderi –  da det så kan have den modsatte virkning.

Oregano er et fremravende krydderi til at lave Oreganoolie af. Du laver olien ved at lade tørrede Oregano blade trække i en olivenolie i tre ugers tid. Derefter filtrerer du massen igennem et kaffefilter og sætter den ind i køleskabet. Nu har du en rigtig dejlig olie.

Alt i alt
Oregano er godt for maven og nervesystemet
Til andre sider
Alt muligt andet
Kogebøger
Bær
Frugt
Krydderier
Madblogs
Madopskrifter
Rejser

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*