Pinjekerner

Pinjekerner

Pinjekerner er små, aflange, hvide frø fra Pinjetræer, som vokser i sydeuropa. Frøene er når de vokser på træet omgivet af en sort hård skal, som kan være svær at få af. Dette giver Pinjerkerne en høj kilopris, da de er svære at bearbejde.

De Pinjekerner der kan købes i Danmark stammer som regel af Sydeuropa eller Tyrkiet.

Før de tages i Brug (anvendes i madretter) er det en god ide at riste dem på en pande først. Pinjekernerne kan anvendes i mange forskellige sammenhænge: Såsom salater, pastaretter, kager og snacks.

Pinjekerner

Som mange andre nødder har de en højt fedtindhold (ca. 40%), men heldigvis er fedtet primært de sunde og flerumættede fedtsyrer. Samtidig har Pinjekerner et højt indhold af protein, som er med til at styrke dine muskler og dit væv. Pinjekerner er samtidig en god kilde til vitamin A og vitamin E. Begge dele vitaminer som er med til at styrke dit immunforsvar. De har også et højt indhold af folat, som hjælper til at styrke dine røde blodlegemer og dit DNA. Pinjekerner har desuden et højt indhold af jern, zink, selen, fosfor samt magnesium, som hjælper kroppen med at optage kalk og mineraler og som hjælper kroppen mod kramper i musklerne. ud over dette indeholder Pinjekerner også hhv. kalium og mangan, som hver for sig styrker blodomløbet og styrker dit immunforsvar.

Gyldenristede pinjekerner er sammen med basilikumblade en vigtig ingrediens i pesto. Her skal du blande pinjekerner sammen med hvidløg, parmasan og olivenolie.

Coop Danmark har på deres hjemmeside en god beskrivelse af pinjekerner og hvad de er godt for – samt hvad de kan bruges til. Se mere her: Coop Deres artikel er yderst spændende læsning og giver en del information omkring Pinjekerner.





Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*