Radiser og sundhed | Radiser er en grønstsag

Radiser
Radiser

Se min blog om boger på www.boginspirationen.dk

Se min blog om sundhed og wellness www.bykarina.dk

se min blog om juleinspiration på www.juleinspirationen.dk

Radiser et godt pift til salaten

Radiser er i familie med kornflomsten. Radisen menes at stamme fra Kina, og kom først til Danmark i 1600 tallet. Den blev dog først almindelig anvendt i 1800 tallet.
 • Radiser er en sund spise og yderst velegnet til salater – kort sagt er de et godt pift til salaten. De har en intens smag og ofte giver de lige det ekstra til din salat. De kommer i forskellige farver – hvide, røde, lilla, sorte og grønne. Det er dog den røde som er mest kendt i Danmark.
 • Det skal dog lige tilføjes at det er vitigt at spise grøntsagen med måde. da svovlforbindelsen i radiser binder jod, så jod ikke optages i skjoldbruskirtelen. Dette vil på den lange bane kunne give problemer med optagelsen af næringsstoffer i kroppen. Dog skal du virkelig spise mange før det bliver et problem.
  Se link

radiserny

Gode egenskaber ved radiser

 • De er vandrivende
  Radiser er vandrivende så lider du af urinvejsinfektioner kan de afhjælpe problemet. Dette fordi de naturligt øger produktionen af urin.
 • Gode for fordøjelsen -Radiser er hovedsalige basiske og består mest af vand, fibre og andre næringsstoffer, som alle er med til at give en bedre fordøjelse.
 • Styrker immunforsvaret Grundet det store indhold af c vitaminer er radiser en rigtig god spise for dit immunforsvar.
 • Gode for blodsukkeret Pga af den lave glycæmiske værdi er radiser gode, idet de medvirker til at hæve blodsukkeret langsomt. Det gør så at din trang til sukker og andre søde sager bliver mindre.
 • Det siges at radiser er gode for huden – og at radise vand(kogende) hjælper til at opretholde en naturlig fugtbalance i huden. Om det er rigtigt vil jeg lade stå usagt, da jeg aldrig har gjort brug af kogende radisevand.

Det er samtidig vigtigt at få med at radiser ikke bør spiser af folk med maveproblemer eller mavekatar.

Til andre sider

Forside
Bær
Frugt
Grøntsager
Krydderier
Kogebøger
Madopskrifter
Madblogs
Seværdigheder
Rejser
Alt muligt andet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*